會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 麥記

好歌推介

[QUOTE=TaT]小星星 楊千嬅

當天應該得7歲 我想喝媽媽的汽水
把它搶在掌心裡 大人無法迫我睡

他跟她今天竟飲醉 我想搶的不止汽水
輸光自尊也鬥下去 壓力大得慾望都失去

一閃一閃小星星 開開心心的唱詩
但為何一畢業才知 一世我也要考試

*誰也好 即使愛侶都沒有必要待我好
甜或酸苦都一樣當寶 
誰亦會計數犧牲才得到的快樂 亦沒什麼味道
難怪我雙協插了刀 為博他答謝也好
亦沒法開心得這樣早 誰願欠我一世
人間散步 善良人永遠天真到 做好心不信得惡報

終於都跟他分手了 我開過的心不算少
今天起睡得救最重要 以後幸福亦未必敢笑
Repeat*

一閃一閃小星星 簡簡單單一輩子
就從頭到尾哼一次 忘記智商去做人都願意     [/QUOTE]

曲又差 詞又差 唱更加唔使講   
[QUOTE=Air KID]曲又差 詞又差 唱更加唔使講   [/QUOTE]
我覺得 唔錯啵
[QUOTE=麥記]我覺得 唔錯啵 [/QUOTE]

me2
[QUOTE=choy991044]me2 [/QUOTE]

曲係由童謠伸長 點知加長o個版同原先都格格不入 完全唔同feel
小星星o既idea係好的 可惜又係羅黎講愛情 完全冇新意 浪費哂
唱就維持千fa一向水準 冇進步
[QUOTE=choy991044]me2 [/QUOTE]

人地有偏見
講咩都冇用   
古巨基愛神唔錯
[QUOTE=捷克NeVeD子彈]人地有偏見
講咩都冇用   [/QUOTE]
0我...0甘又係0既
[QUOTE=捷克NeVeD子彈]人地有偏見
講咩都冇用   [/QUOTE]
算啦...
點解唔講你地有偏見?       
[QUOTE=Air KID]點解唔講你地有偏見?       [/QUOTE]

係囉
我地集體有偏見
我地夾埋既
好唔好
[QUOTE=捷克NeVeD子彈]係囉
我地集體有偏見
我地夾埋既
好唔好 [/QUOTE]

咁鬼寸
自己又唔講下點解話佢係好歌
[QUOTE=Air KID]咁鬼寸
自己又唔講下點解話佢係好歌 [/QUOTE]

曲又好 詞又好 唱更加唔使講

p.s.算勒...唔鬼嘈啦...都係果句,各花入各眼姐
[QUOTE=捷克NeVeD子彈]曲又好 詞又好 唱更加唔使講

p.s.算勒...唔鬼嘈啦...都係果句,各花入各眼姐 [/QUOTE]

大家都係咁主觀
Eric Clapton:
Blue eyes blue
Change the world
Tears in Heaven

Bon Jovi:
It's my life
Run away
Living on a prayer

Craig David:
You dont miss your water till the well runs dry
7 Days

Santanna:
The Game Of Love

Limp Bizkit:
Hot Dog
Rollin'
My way
Boiler
Hold On

Snoop Dogg:
Lollipop
Beautiful

X-Japan:
Art of life
Blue blood
jealousy

Crucify my love
tears
forever love

Opeth:
Blackwater park
Hope leaves
Deliverance
Sonata Arctica:
Tallulah
Letter to dana
lost in L.A.  
歌手:At 17 |  作曲:林一峰
填詞:林一峰 |  編曲:蔡德才, 李端嫻@人山人海

道別你一剎 從沒這麼感到疲累
望著行李 像置身冰天雪地
沒忘記擁抱 我恨恨把機票握緊
別回頭看 淚滴無可再避

你輕輕揮手 這幾天的快樂像碎片翻飛
若我不恨心 痛心的只有自己
只差半個吻 我會放開所有留下陪著你
But I can't stay was almost lost in L.A.

道別你一剎 從沒這麼感到疑惑
未及難過 便讓你緊緊抱著
沒時間給你 奉上最後一句說話
日後回想 還是可細味

你這麼輕鬆 似不擔心以後沒法再相見
若我不恨心 痛心的只有自己
只差半個吻 我會放開所有留下陪著你
But I can't stay was almost lost in L.A.

你這麼輕鬆 似不擔心以後沒法再一起
再過幾分鐘 我即將失去自己
只差一點點 我會放棄一切留下陪著你
Back on my way but almost lost in L.A.
你是我心中一句驚嘆
主唱:蕭亞軒 作詞:姚謙 作曲:林俊傑

愛 原來是這麼個模樣
近在眼前卻不一定能夠一眼看穿
過往四處探訪卻總是徒勞而返
只一秒你就輕易的攻入我心上

該怎麼形容我此刻的感想
如果你了解我過往的渴望
當過盡了千帆你還在身旁
彷彿是一道曙光
你怎麼知道我還等待情感
當所有人以為我喜歡孤單