會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 美斯仔

著波衫出街時既特別經歷

有一次去南非,着住南非國家隊波衫,有幾個惡形惡相 (得罪一聲要那麼形容)嘅黑人走嚟我面前 ......伸手响我身前,以為想打劫(因南非罪案率極高......),原來同我握手跟住講:"Are U Chinese? thanks support South Africa....We are happy..."幾乎嚇死我!
回復

喂呢個post真係好正
建議板主置頂
個題目改為"著波衫出街時既特別經歷"
清楚d, 等多d人一齊寫~
回復

原帖由 robsonbeckham 於 2007-4-2  08:59 PM 發表
有一次去南非,着住南非國家隊波衫,有幾個惡形惡相 (得罪一聲要那麼形容)嘅黑人走嚟我面前 ......伸手响我身前,以為想打劫(因南非罪案率極高......),原 ...

如果青靚白淨... 更加可能擔心"後門"失守....
回復

原帖由 robsonbeckham 於 2007-4-2  08:59 PM 發表
有一次去南非,着住南非國家隊波衫,有幾個惡形惡相 (得罪一聲要那麼形容)嘅黑人走嚟我面前 ......伸手响我身前,以為想打劫(因南非罪案率極高......),原 ...

哈~咁搞野.....比我都驚死>3<
回復

試過一間許樓山入面有三個人著列斯(兩個主場一個作客)
勁好feel

幾年前試過著wales國家隊出街,之後D鬼仔問係咪泳衣黎

回復

世界盃o個陣,返工著住件巴西Ronaldinho (我返工o個度o係過百人以上,基本上係唔會識曬全部人),
行行下見到o個著住巴西Kaka 既女仔, 你眼望我眼後,大家都笑曬口,

過左陣,o個女仔走埋黎問我,   喂,隊友.你件衫o係邊度買ga?

(我都未試過靠件波衫識到女仔架,好神奇law)
回復

有一次我著阿仙奴作客(上年)..我印雲佩斯
之後入Lift啦...見到又有個阿仙奴作客印法比加斯
之後我勁驚啦..無啦啦同我講...隊友
回復

唔算好特別..有一次 , 學校便服日...我就&#30528;意大利啦...點知有個FD&#30528;法國#10 ZIDANE...索性叫佢做阿B啦 , 跟住有個&#30528;住車仔&#22021;FD話:「施丹鐵頭功! 」話口未完 , 阿B真係憾我 ..好彩冇咩事 ..從此 , 我唔敢再&#30528;果件衫
回復

記得細個果時同有次同表哥阿E去家樂褔買&#22050;,
表哥著件94-96曼聯(黑領紅衫),
之後有人問佢D米放係邊....
原來家樂褔D staff同佢件波衫一樣,
都係黑領紅衫前邊有個白色logo
回復

I think the most memory feeling of wearing football jersey was that
i was always asked by customer when i wore the football jersey in FK and sfalo.
some ppl ask me what size is it or How much is it?
In that time,i just can say"I m not a staff"
I just come there "blow water"
回復

原帖由 timo 於 2007-4-4  13:44 發表
記得細個果時同有次同表哥阿E去家樂褔買&#22050;,
表哥著件94-96曼聯(黑領紅衫),
之後有人問佢D米放係邊....
原來家樂褔D staff同佢件波衫一樣,
都係黑領紅衫前邊有個白色logo

我有件Liverpool 97 作客 (黃色紅邊)
同d fd 食pizza時佢地話勁似以前Pixxa Hut制服
仲有
中六學校旅行, 班主任大叔問我呢件3係咪免費"&#25886;"的......(佢意思係加x伯贊助送的吧)
其實件3都差不多係送的~
當年在Giga Sports買$79 !!!!!
我仲試過響果度買98西班牙主場$50
不過後來俾媽子當cheap野拎番大陸送比人 !!!!!
家陣Sfalo賣$649(一定連字) ar !!!!!!

回復

原帖由 louis902 於 2007-4-4  14:25 發表
I think the most memory feeling of wearing football jersey was that
i was always asked by customer when i wore the football jersey in FK and sfalo.
some ppl ask me what size is it or How much i ...

我響 Sports corner 都試過
我當日著藍色04格拉斯哥流浪主場
不過Sports Con d staff
第一唔著波3
第二永遠係著紅黑色有曼聯logo ga 3(銅鑼灣店) ga wor~
回復

話說23/7/05,  曼聯黎香港,  果日2&#28857;幾果時成個銅鑼灣地鐵站都係著哂曼聯波衫GE 人
紅海一片

本人都係著住曼聯C7   ,出地鐵站果時, 突然有個地中海阿伯係我眼前出現,
竟然著住藍色阿仙奴法比仔  O哂咀
個阿伯竟然可以同成班曼聯迷一齊行, 唔怕比人打, 真係勁

回復

話說拙者某年穿著Man Utd GK shirt返回澳洲, 正準備通過Sydney Kingsford-Smith機場海關時, 被兩位關員截停, 對方打量了拙者數秒, 然後問拙者是否MU fan.

當拙者答'是'的時候, 兩位關員便唱反MU的歌, 跟說'我們是Blackburn的Hardcore fans' (可能是因為Neill and Emerton的原故)

不過拙者指衫後的名字 - Bosnich, 反駁'大佬, 他亦是澳洲人啊....'

兩位關員看後, 開玩笑地說 '好吧, 下次再穿MU的話便給我原機遣返!'

結果拙者以後只穿澳洲Tracksuit回國........
回復

原帖由 Darren Ferguson 於 2007-4-5  02:08 AM 發表
話說拙者某年穿著Man Utd GK shirt返回澳洲, 正準備通過Sydney Kingsford-Smith機場海關時, 被兩位關員截停, 對方打量了拙者數秒, 然後問拙者是否MU fan.

當拙者答'是'的時候, 兩位關員便唱反MU的歌, 跟說 ...

haha, 咁好玩既d鬼佬~

第2時去旅行, especially英國, 都唔知著唔著曼聯波衫好, 如果o係London落機都係唔好著, 除時車仔阿仙奴...
回復

原帖由 pksmgod 於 2007-4-4  06:33 PM 發表
話說23/7/05,  曼聯黎香港,  果日2&#28857;幾果時成個銅鑼灣地鐵站都係著哂曼聯波衫GE 人
紅海一片

本人都係著住曼聯C7   ,出地鐵站果時, 突然有個地中海阿伯係我眼前出現,
竟然著住藍色阿仙奴法比仔  O哂 ...

o係大球場排隊買飛過夜果晚, 都有著Arsenal既人出現, 現場傳出好多"阿仙奴? 打佢la..."既聲音

睇果日入場既當然都有la, 不過如果今年去睇英超挑戰盃, 我都會特登著件曼聯去邪下Liverpool
回復

原帖由 Darren Ferguson 於 2007-4-5  02:08 AM 發表

當拙者答'是'的時候, 兩位關員便唱反MU的歌, 跟說 ...

不如你下次著你件 hummel 西藏番大陸....
回復

原帖由 faister 於 2007-4-5  09:16 AM 發表

不如你下次著你件 hummel 西藏番大陸....

nono...wear japan!!!
回復

原帖由 louis902 於 2007-4-5  09:24 AM 發表

nono...wear japan!!!

美國都唔好啦^^
不過pizza hut又無事, 因為中國人唔知pizza hut係美國
回復

原帖由 stepbystep 於 2007-4-5  10:53 AM 發表

美國都唔好啦^^
不過pizza hut又無事, 因為中國人唔知pizza hut係美國

中共同美國雖然成日"霎氣".. 但其實無乜o野深仇大恨...

同日本和藏獨份子相比... 一個係國仇家恨... 一個係分裂國土...根本唔同層次...
回復