會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: klinskan

HKCM Project D (多謝各位 經己解散)

有需要為贏波就無所不用其極嗎
回復

原帖由 Hakkinen 於 2007-10-12  03:46 PM 發表
有需要為贏波就無所不用其極嗎

我考慮過用PF 打SG 射 3 pt

但最終無佢地咁 cheap 用 bug
回復

原帖由 TinTin 於 2007-10-13  07:49 發表

我考慮過用PF 打SG 射 3 pt

但最終無佢地咁 cheap 用 bug

呢d所謂既bug 我好早知, 但除左測試之外都冇試過
回復

古都﹐下次再戰
回復

回復

原帖由 Hakkinen 於 2007-10-13  07:50 AM 發表

呢d所謂既bug 我好早知, 但除左測試之外都冇試過

我一早都知, 但係大戰我唔會用
回復

原帖由 francesco_totti 於 2007-10-13  08:08 發表

我一早都知, 但係大戰我唔會用
我地好似有研究過呢d戰術
回復

我要下課嗎?
回復

原帖由 Hakkinen 於 2007-10-13  08:10 AM 發表
  我地好似有研究過呢d戰術

知唔一定要用
回復

原帖由 leewaikei23 於 2007-10-12  04:11 PM 發表
我要下課嗎?

對自己人用 bug 陣

你良心過意得去嗎

我一早同你講左係 bug 都用
回復

原帖由 francesco_totti 於 2007-10-13  08:15 發表

知唔一定要用

圍內玩最緊要公平
回復

咁應該點打
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2007-10-13  08:24 發表
咁應該點打
打番自己位置, 唔好打d 無謂既PLAYING OUT OF POSITON
回復

原帖由 TinTin 於 2007-10-13  08:17 AM 發表

對自己人用 bug 陣

你良心過意得去嗎

我一早同你講左係 bug 都用

兩日前已經係排左呢個陣, 臨尾只係將每節既排陣先後次序轉左,
排咯陣我都只係為左排最高VALUE咯4個上去務求均勢, 同埋排人時基本上我唔睇各人既能力, 更何況身高?
肥勤都收過我之前用EXCEL排咯D陣, 根本係得VALUE睇, 我由頭到尾排陣都只係睇VALUE, VALUE高就正選, 唔理咩位,
就算隊入面3個SG, PG, SF係最高VALUE, 我都會排2個SG去C同PF位, 唔通咯陣我又會驚輸身高?
今場我將進攻點分佈平均哂去今場四個位, 除左SG, 因為C同PF都唔穩陣,
想拉均勢D就要分散投資, 結果打出黎PG位亦唔見突出, 防守係唔係好左我就唔知, 始終唔知你分幾多波到PG位,
但我可以肯定就係我地個PG得分係嚴重偏低, 完全唔認同用C打PG係屈囉

講完
回復

原帖由 leewaikei23 於 2007-10-12  04:40 PM 發表

兩日前已經係排左呢個陣, 臨尾只係將每節既排陣先後次序轉左,
排咯陣我都只係為左排最高VALUE咯4個上去務求均勢, 同埋排人時基本上我唔睇各人既能力, 更何況身高?
肥勤都收過我之前用EXCEL排咯D陣, 根本係得VALUE ...

bug = 屈

好波

下次對戰﹐我會比你更善用 bug

講完

返工
回復

原帖由 leewaikei23 於 2007-10-13  08:40 發表

肥勤都收過我之前用EXCEL排咯D陣, 根本係得VALUE ...

排陣唔睇能力值, 唔睇身高, 淨係睇v, 咁同打HT 唔睇能力值, 淨係排TSI有咩分別
回復

原帖由 Hakkinen 於 2007-10-13  08:50 AM 發表

排陣唔睇能力值, 唔睇身高, 淨係睇v, 咁同打HT 唔睇能力值, 淨係排TSI有咩分別

可能我同你相反, 我花係ht既時間多過係cyberdunk cyberdunk 我多數都係排完陣就算
同埋ht變陣出黎效果我覺得ht出過cyberdunk好多, 甚至我覺得cyberdunk睇到既效果係近乎0,
所以我選左花心思去一樣簡單d既遊戲
回復

原帖由 leewaikei23 於 2007-10-13  08:54 發表

可能我同你相反, 我花係ht既時間多過係cyberdunk cyberdunk 我多數都係排完陣就算
同埋ht變陣出黎效果我覺得ht出過cyberdunk好多, 甚至我覺得cyberdunk睇到既效果係近乎0,
所以我選左花心思 ...
冇人要你排陣花心思, 但make sense d 囉, C 打PG 呢D野跟本係超越常理, 你話用SG甚至SF去打都講得過去
回復

原帖由 Hakkinen 於 2007-10-13  08:57 AM 發表
冇人要你排陣花心思, 但make sense d 囉, C 打PG 呢D野跟本係超越常理, 你話用SG甚至SF去打都講得過去

呢個就係我所諗既value問題, sf, sg中得傑b係突出ddddd

sg位基本上我放棄哂, 所以我唔諗住搵人打sg / 搵sg 頂其他位先,
但睇番結果兩個sg都拎到十幾分, 表演好好(唔理佢炒左幾多)

咁如果換傑b打sg位, 咁sf位對面兩個都凌駕係奧雲仔身上,
要搏傑b贏到對面個pg不特止, 仲要輸埋sf位, 唔可行

pf同上,

咁唯有拆散擁有最高value既兩個c入面其中一個頂pg位, 起碼我抽左個c去, 仲有個c係頂到對面,同埋我只係需要搏pg位,
加上今場我係搏正選d人, 後備基本上係用黎將進攻點轉位 (第三節), 所以我今場係完全放棄後備,
但反而後備平均得分都好高, 這就是我不明cyberdunk game engine既理由

我既分析就係咁多
回復

我對天天
我輸左了

但希望大家對我個領隊收聲
回復