會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 78887|回復: 1234

HKCM Brotherhood 討論區

新球隊HKCM brotherhood 正式成立,球隊主要以1隊成員為主
歡迎大家提供新隊名以及主場名稱

C : Terry Olajuwon, David Duffy, M.V.P. LeeWaiKei
PF: TT Wong, HKCM PCInKIT
SF: Kelvin Miles, Mats Hansson, Long Water
SG: Nicholas Nicotine, Kewell Messi
PG: Seven Wolf, Stephen Wong

以上會是一隊下季陣容, 原本在一隊的球員如不在上面的陣容中, 則代表你可以轉會,畢竟出場時間有限, 我不想球員待在板凳上白坐,不過如果你不介意在一隊坐板的話, 我也十分歡迎原一隊員留隊
有人可能會問隊中兩個外籍球員是誰, 中鋒的是我阿哥, sf 則是我弟的account
我會以原一隊的球員做主力, 我的兄弟不會佔太多上場時間

C: Terry Olajuwon
    內線得分主力,主要提升inside shooting, jumping, strength,另外,confidence必須升至35以上(連eq)

C: M.V.P. LeeWaiKei
   主力防守,升speed,blocking,jumping,stealing

PF: TT Wong
     防守型pf,主力升jumping,blocking,strength,inside shooting

PF: HKCM PCInKIT
     進攻型pf,升inside shooting,jumping, strength,floor shooting

SF: Kelvin Miles
     全能型,升floor shooting,jumping,stealing,confidence

SF: Long Water
     中距離射手,升floor shooting, jumping,confidence

SG: Kewell Messi
      三分手,升3pts shooing,jumping,confidence

PG: Stephen Wong
      傳球手, 升passing, dribbling, speed

PG: Seven Wolf
      外圍射手: 升floor shooting, 3pts shooting, jumping, confidence

tactic暫時用住1隊的setting
回復

佢一日仲係1on1 system,PF呢個位一日都冇啖好食
回復

原帖由 杰少仔 於 2007-8-25  10:50 PM 發表
佢一日仲係1on1 system,PF呢個位一日都冇啖好食

對面個pf都冇啖好食就得
回復

我出場個24mins 對方PF 0得分

命中率我都仲係差,返而jump shot係中哂。我諗PF 如果想提高命中率,一定要提高射程距離,大家都加強內線能力,想入波真係難到嘔
回復

$1,243,632  
回復

杰少
回復

原帖由 secret 於 2007-8-26  02:13 PM 發表
杰少
現在我同你既成長速度應該一樣的,因為條xx 起我train左10日+10先黎5日+6
回復

有條友出5000同我買秘密
回復

原帖由 francesco_totti 於 2007-8-27  12:45 AM 發表
有條友出5000同我買秘密

CountryNameSalaryWin BonusInternational WinPriceTagSign DateExpiry DateSigned FeeMost StatsWorld RecordRelease Penalty

USAHonolulu Sunshine$1,300$450$900$888,0002/445/44$222,000$125,000$33,000$0

呢隊最有誠意
回復

原帖由 杰少仔 於 2007-8-26  05:34 PM 發表
現在我同你既成長速度應該一樣的,因為條xx 起我train左10日+10先黎5日+6

我唔敢train超過五日果d,佢個system成日朝令夕改
回復

第一節射失好多同好多to

返而最後個三節表現超卓,我去左頂C位
回復

原帖由 杰少仔 於 2007-8-27  04:32 AM 發表
第一節射失好多同好多to

返而最後個三節表現超卓,我去左頂C位

你頂左1節c only
回復

原帖由 francesco_totti 於 2007-8-27  07:27 AM 發表

你頂左1節c only

除左罰球,同樣令對手0得分
回復

$1,388,432,賭多兩次可以買神器又有本錢起身
回復

就黎買到神器,隊長,我應該點做,買定係等佢有冇可能出d 內線神器?

原來我近十次bet,win左9場,輸個場自己冇時間度。

1.x5.1Skellefteå Trailblazers82 - 81Karlstad Frogshome$35,000$143,500CASH57WIN
2.x5.9Konjic Frogs90 - 68Bosanska Gradiška Snakeshome$35,000$171,500CASH56WIN
3.x5.3Ilicitanos Powa100 - 58Plovdiv  Superstarhome$35,000$150,500CASH54WIN
4.x4.9Sylhet (Kotwali)  Reckless116 - 66Feni  Sharkshome$35,000$136,500CASH52WIN
5.x4.5Porto Alegre Salamanders79 - 64Rio De Janeiro Apocolypseaway$35,000$122,500CASH51loss
6.x4.7Cauayan Bats70 - 43        Cainta Brotherhoodhome$35,000$129,500CASH50WIN
7.x5.1Cauayan Bats100 - 58        Cadiz Dilligentshome$35,000$143,500CASH47WIN
8.x5.5Hallein Devils100 - 56Kapfenberg Winnershome$35,000$157,500CASH44WIN
9.x4.3Dinajpur  Jaguars79 - 74Sarishabari  Devilshome$35,000$115,500CASH43WIN
10.x5.1Antofagasta  Dinamo93 - 65Lautaro  White Sharkshome$35,000$143,500CASH41WIN
回復

買away 唔會發達
回復

原帖由 古都 於 2007-8-27  10:28 PM 發表
買away 唔會發達
所以我咪一早講左

個次因為自己冇時間,而又見到實力都有段差距,點知都抵唔到主場威力
回復

原帖由 杰少仔 於 2007-8-27  10:29 PM 發表
所以我咪一早講左

個次因為自己冇時間,而又見到實力都有段差距,點知都抵唔到主場威力

你就好啦
咁快滾到成球野
回復

原帖由 古都 於 2007-8-27  10:29 PM 發表

你就好啦
咁快滾到成球野

我真係次次都每一個國家既聯賽都有按落去search架( 新國家: 頭兩個聯賽 。舊國家: 除頂級聯賽外。同埋世界級強國都係唔會睇)

你有冇咁做先
回復