會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

溫布頓2011

捧拿保平安
回復

Del Potro輸自己
回復

迪柏圖唔係傷左一年
我覺得佢前途仲好過梅利
甚至可同拿度, 祖高域爭返幾年
回復

原帖由 Zero 於 2011-6-28  11:54 AM 發表
Del Potro輸自己

假如set 3冇pk的話
回復

原帖由 雲尼史釗活 於 2011-6-28  01:00 PM 發表

假如set 3冇pk的話

第一Set Tie Break果球壓線波判斷錯誤, 唔應該博出界, 應該打番過去...出界等Linesman Call, 判錯都可以重打...
果一分輸左1st Set, 3rd Set又PK...

Nadal真係好好彩, 法網可以分兩日打, 溫網對面輸運氣/自己
Del Potro先係真正No.3, 分分鐘仲勁過Djokovic
真係好可惜...
回復

原帖由 捷克NeVeD子彈 於 2011-6-28  12:37 PM 發表
迪柏圖唔係傷左一年
我覺得佢前途仲好過梅利
甚至可同拿度, 祖高域爭返幾年

佢前途依然好好wor
Nadal應該一兩年內玩完 (尋晚佢打左好多止痛針)
Murray遇上樽頸位
係Djokovic著緊火

只要Del Potro唔好再大傷, 未來係佢同Djokovic兩個爭架喇
回復

題外話, bbc直播有碧加同漢文講波
回復

原帖由 Zero 於 2011-6-28  02:25 PM 發表

佢前途依然好好wor
Murray遇上樽頸位

只要Del Potro唔好再大傷, 未來係佢同Djokovic兩個爭架喇 ...

傷過, 進步停滯左

不過佢總算成為過大滿貫得主
回復

原帖由 雲尼史釗活 於 2011-6-28  04:10 PM 發表
do9i4onQsbQ

題外話, bbc直播有碧加同漢文講波

總覺得錯過左一場大戰
回復

原帖由 Zero 於 2011-6-28  02:25 PM 發表

佢前途依然好好wor
Murray遇上樽頸位

只要Del Potro唔好再大傷, 未來係佢同Djokovic兩個爭架喇 ...

兩年前你都係咁講
NADAL 如果肯打少D 比賽, 都未必咁灰既.
而且佢都已經成為LEGEND, 好似BORG 咁早退又有咩所謂
回復

Nadal一年淨係打四大同幾個盃仔算la (如果贊助商合約冇衝突)
回復

芭杜莉似乎打完細威太累了吧...
莉絲琪依舊咁多失誤...

回復

佢前途依然好好wor
Murray遇上樽頸位

做咩你成日支持果個打唔贏就想對手受傷  美斯同拿度
拿度傷到打唔到波講左好多年啦 而家一樣打到大賽有打都贏左好多個
同樣惰況迪波羅好似多傷過好多球員
回復

原帖由 Gianni Rivera 於 2011-6-28  09:38 PM 發表

兩年前你都係咁講
NADAL 如果肯打少D 比賽, 都未必咁灰既.
而且佢都已經成為LEGEND, 好似BORG 咁早退又有咩所謂

問題係追唔到Federer嘛...
回復

原帖由 .保路. 於 2011-6-28  11:04 PM 發表

做咩你成日支持果個打唔贏就想對手受傷  美斯同拿度
拿度傷到打唔到波講左好多年啦 而家一樣打到大賽有打都贏左好多個
同樣惰況迪波羅好似多傷過好多球員 ...

個Case有d唔同
Messi係我"想"佢傷, 睇下之後會點
遮係話原因係想食花生
但事實上Messi係避免受傷方面做得超好
我呢包花生隨時會過期

Nadal係佢既打法真係無可能持久
遮係係我"覺得"佢會傷(其實已經傷左)
而事實上, Nadal
1.  25歲已經過左高峰 (我好肯定佢打唔番2-3年前既水準)
2.  25歲已經要食止痛藥頂住上
已經證明左佢身體已經支持唔住

當然, Nadal始終係怪物, 我個人覺得同Federer係同級
得番6-7成既佢都仲可以贏到大滿貫
但可惜, 有個叫Djokovic既癲佬著左火...

法網如果係Djokovic v Nadal, Nadal一定輸
回復

原帖由 Zero 於 2011-6-29  12:41 PM 發表

問題係追唔到Federer嘛...

邊有得比
FEDERER 頭個幾年得RODDICK 依D 貨色同佢玩.
係依幾年先多番幾個.
回復

原帖由 Zero 於 2011-6-29  12:52 PM 發表

個Case有d唔同
Messi係我"想"佢傷, 睇下之後會點
遮係話原因係想食花生
但事實上Messi係避免受傷方面做得超好
我呢包花生隨時會過期

Nadal係佢既打法真係無可能持久
遮係係我"覺得"佢會傷(其實已經傷左 ...

法網如果係Djokovic v Nadal, Nadal一定輸

出年先知啦惟有

DJOKOVIC 的確係泥WIN 過NADAL,
但NADAL 係四強/ FINAL 既狀態又係十分不錯.
回復

原帖由 Gianni Rivera 於 2011-6-29  01:51 PM 發表

邊有得比
FEDERER 頭個幾年得RODDICK 依D 貨色同佢玩.
係依幾年先多番幾個.

如果換轉Nadal係果個時候彈出黎, 我相信都係同Federer咁上下Dominate
我既意思係固然有人話唔係Nadal彈出黎Federer d record會更加輝煌
但同時Nadal亦因為夾係Federer同Djokovic之間而註定超越唔到Federer d record
甚至可以話因為同Federer打得太激烈導致早衰
回復

原帖由 Gianni Rivera 於 2011-6-29  02:00 PM 發表

出年先知啦惟有

DJOKOVIC 的確係泥WIN 過NADAL,
但NADAL 係四強/ FINAL 既狀態又係十分不錯.

的確要出年先知...

Nadal狀態只係"普通", 同佢以前真係差一級, 決賽只係Play Style剋死Federer, 對住Djokovic佢(應該)會好大獲...

btw, Murray同前三者完全唔同水平, 唔使理
回復

原帖由 Gianni Rivera 於 2011-6-29  01:51 PM 發表

邊有得比
係依幾年先多番幾個.

癲峰既Safin絕對能跟Federer對撼(詳見05澳網)
可惜自己唔爭氣.....
回復