會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Yoshiki

桌球討論區

丁俊暉入桌球錦標賽八強
回復

丁俊暉入桌球錦標賽  強
回復

原帖由 截拳道小子 於 2005-12-16  06:29 PM 發表
丁俊暉入桌球錦標賽  強

he is a superb snooker genius
回復

耐冇篤而家真係時好時壞
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-1-5  02:57 PM 發表
耐冇篤而家真係時好時壞

我支Q都封緊塵...
tonight抹下先.

回復

尋日半年黎第一次篤......
即刻輸7x度俾人......
回復

原帖由 cowred 於 2006-1-29  02:13 PM 發表
尋日半年黎第一次篤......
即刻輸7x度俾人......

我今朝都輸三廿幾
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-1-30  12:16 AM 發表

我今朝都輸三廿幾

輸克之後都唔知用咩野臉口對住佢......
回復

原帖由 cowred 於 2006-1-30  01:02 AM 發表

輸克之後都唔知用咩野臉口對住佢......

攞q插人
回復

見到自己有進步
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-2-2  02:07 PM 發表

攞q插人

坐到Q都放低埋......
打完差d想俾掌聲......
回復

琴晚又比人炒
回復

有個問題:假如我將粉紅波篤入。。。而放返個粉紅波果點就比其他波遮住。。。其他顏色0既波點又全部cover晒。。。0甘我應該將個粉紅波放番響邊呢?
回復

原帖由 bazookay 於 2006-3-4  08:26 PM 發表
有個問題:假如我將粉紅波篤入。。。而放返個粉紅波果點就比其他波遮住。。。其他顏色0既波點又全部cover晒。。。0甘我應該將個粉紅波放番響邊呢?

記憶所及,擺響最近粉紅波spot點果度,有錯請指正
回復

原帖由 射手shooter 於 2006-3-4  09:10 PM 發表

記憶所及,擺響最近粉紅波spot點果度,有錯請指正

回復

0吾該。。
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-3-5  12:03 PM 發表

咩唔係點數最大果點咩...........
回復

原帖由 cowred 於 2006-3-14  01:43 AM 發表

咩唔係點數最大果點咩...........

全部spot點 cover曬wor?
回復

桌 總 突 換 領 導 平 息 內 訌 風 波

【 本 報 訊 】 十 八 名 本 港 桌 球 手 , 包 括 四 名 亞 運 獎 牌 功 臣 傅 家 俊 、 陳 國 明 、 區 志 偉 及 馮 國 威 , 上 月 初 聯 署 去 信 香 港 桌 球 總 會 , 表 示 以 罷 打 表 達 對 該 會 選 人 不 公 平 的 強 烈 不 滿 , 並 換 來 揚 言 訴 諸 法 律 行 動 解 決 的 對 待 ; 但 桌 總 風 波 突 然  迴 路 轉 , 新 的 「 管 理 班 子 」 昨 日 在 新 的 桌 總 主 席 麥 耀 開 的 帶 領 下 , 向 傳 媒 宣 布 取 替 舊 班 底 , 正 式 結 束 內 訌 鬧 劇 。
其 實 , 桌 總 新 的 執 委 班 底 早 於 去 年 十 一 月 二 十 五 日 周 年 大 會 上 , 由 各 董 事 及 委 員 選 出 , 亦 於 今 年 二 月 中 向 有 限 公 司 註 冊 署 註 冊 , 但 只 是 做 了 三 年 主 席 的 湯 志 強 及 義 務 秘 書 張 境 文 卻 「 未 有 離 任 」 , 加 上 選 人 制 度 不 公 及 缺 乏 透 明 度 , 惹 起 球 員 抗 議 聲 不 絕 , 部 份 球 手 更 聯 署 要 罷 打 來 表 達 不 滿 。 新 班 底 亦 為 了 盡 快 選 出 亞 運 代 表 備 戰 年 底 的 多 哈 亞 運 , 昨 日 遂 向 傳 媒 交 代 一 切 。

選 人 不 公 18 球 員 聯 署 抗 議
新 執 委 委 員 之 一 的 陳 楚 君 , 亦 曾 是 上 屆 亞 運 隊 教 練 , 他 表 示 : 「 以 往 我 們 在 一 年 半 前 就 開 始 做 亞 運 選 拔 , 現 在 距 離 亞 運 只 有 八 個 多 月 , 舊 的 執 委 甚 麼 也 未 開 始 , 所 以 我 們 一 定 要 站 出 來 , 預 計 下 月 初 開 始 做 亞 運 遴 選 , 希 望 兩 個 月 後 可 以 定 出 亞 運 集 訓 隊 。 」 以 傅 家 俊 為 首 的 香 港 桌 球 隊 , 曾 於 九 八 年 曼 谷 及 ○ 二 年 釜 山 亞 運 合 力 奪 得 兩 金 一 銀 兩 銅 ; 但 獎 牌 功 臣 卻 遭 舊 執 委 無 理 對 待 , 包 括 去 年 香 港 超 聯 奪 冠 的 馮 國 威 , 不 但 被 褫 奪 參 加 今 年 初 世 界 業 餘 桌 球 賽 的 資 格 , 亦 無 故 被 減 去 「 精 英 運 動 員 」 獎 學 金 。 區 志 偉 亦 被 無 故 停 賽 。

新 主 席 : 盡 快 組 軍 備 戰 亞 運
新 主 席 麥 耀 開 表 示 : 「 我 們 最 不 想 看 到 , 是 球 員 為 桌 總 的 事 受 到 影 響 ; 以 後 新 的 管 理 委 員 會 會 以 公 開 、 公 平 及 公 正 去 選 拔 所 有 代 表 香 港 出 外 參 賽 的 球 手 。 」 現 在 新 班 底 的 首 要 任 務 是 四 月 初 在 各 大 球 會 進 行 遴 選 , 料 約 四 十 人 參 加 ( 球 手 包 括 本 地 各 賽 的 頭 八 名 球 手 ) , 兩 個 月 後 將 定 出 約 十 人 的 集 訓 隊 。
新 桌 總 領 導 : 主 席 麥 耀 開 、 義 務 秘 書 羅 俊 英 、 吳 文 基 、 義 務 司 庫 章 少 軒 及 委 員 陳 楚 君 、 連 文 偉 。 本 報 昨 致 電 前 主 席 湯 志 強 , 但 未 能 聯 絡 上 。  

http://appledaily.atnext.com/tem ... &art_id=5749374

乜可以咁膠
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-3-14  06:43 PM 發表

全部spot點 cover曬wor?

係wor...睇唔清楚tim......
回復