會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: louis902

GK collection討論區

原帖由 kin 於 2007-12-6  05:29 PM 發表
what size is it and any name prints available for it?

L碼, 背脊除O左 HAMBURGER SV 外乜都冇...
回復

我的第二件BUFFON~~~
唔係幾年果年PARMA會章點解會唔同同埋BUFFON會著#77

00-01 PARMA GK PLAYER (UEFA CUP VER.)
BUFFON 最後一季打PARMA

在帕爾馬效力期間,保方曾經身穿88號球衣。但是88號球衣給他帶來的卻是有法西斯趨向的指控。因為在英文26個字母中,第8個字母正是H,而德國法西斯首領希特勒(Heil Hitler)的字母代號也正是HH,保方為了這個號碼,沒少挨過批鬥。但是布馮解釋說,88在義大利一句老話來說,就是一個強壯的人,控制了4個皮球,是形容球技高超的。由於不堪外界輿論的批評,保方就將號碼改為了77號。

THX~LOUIS & 五通

回復

原帖由 大笨東 於 2007-12-28  11:14 PM 發表
唔係幾年果年PARMA會章點解會唔同同埋BUFFON會著#77

00-01 PARMA GK PLAYER (UEFA CUP VER.)

http://i209.photobucket.com/albums/ ...

果年Buffon同Guardalben都改用了大number...Guardalben選了#99
而Buffon原本選了#88,但卻因為政治原因而改選了#77囉∼皆因第8個英文字母是H
88=HH...(i.e. Hi~Hitler!)正是當年納綷黨跟希特拉敬禮的含意,所以才出現的忌諱...

話說回來,這件GK正是classic中的classic,緊記要好好保管噢!
恭喜晒∼送你一張相祝賀!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?會員申請

回復

原帖由 GUARDALBEN99 於 2007-12-29  02:20 AM 發表

果年Buffon同Guardalben都改用了大number...Guardalben選了#99
而Buffon原本選了#88,但卻因為政治原因而改選了#77囉∼皆因第8個英文字母是H
88=HH...(i.e. Hi~Hitler!)正是當年納綷黨跟希特拉敬禮的含意,所以才出現 ...

thx~~~五通兄~~

講起你張相~~就係我講意甲果場果張~~~

18 Mar 2001: Gigi Buffon the Goalkeeper of Parma celebrate during the Serie A 23rd Round League match between Udinese and Parma played at the Friuli Stadium Udine Italy. DIGITAL CAMERA Mandatory Credit: Grazia Neri/ALLSPORT
回復

原帖由 大笨東 於 2007-12-28  11:14 PM 發表

http://i209.photobucket.com/albums/ ...

Anyway congratulation~this is the great shirt!!!
回復

顏色又sharp, 號碼又特別, 真係想搵多件都難啦, 勁
回復

原帖由 Gilardino 於 2007-12-29  01:05 PM 發表

顏色又sharp, 號碼又特別, 真係想搵多件都難啦, 勁

...
無錯... 我最like lee D 特點~~
回復

原帖由 GUARDALBEN99 於 2007-12-29  02:20 AM 發表

88=HH...(i.e. Hi~Hitler!)正是當年納綷黨跟希特拉敬禮的含意,所以才出現 ...

哦~原來如此..好好既資料~
又有野袋走了~
回復

原帖由 louis902 於 2007-12-29  12:53 PM 發表

Anyway congratulation~this is the great shirt!!!

真係唔好意c.....
我要求高左d......抱歉
回復

話說回來,這件GK正是classic中的classic,緊記要好好保管噢!
恭喜晒∼送你一張相祝賀!

呢件我都睇中好耐...
可惜見親唔係XL 就XXL...
回復

回復 412# 的帖子

this one seems no fans.so cannot find the L size shirt!!
回復

回復 411# 的帖子

nvm la~haha!!
回復

有冇巴打知邊到仲可以搵到~
02既ITALY GK BUFFON呀~~~

本帖子中包含更多資源

回復

屋企人日本拎返黎既手信

本帖子中包含更多資源

回復

原帖由 tak518 於 2008-1-21  09:57 PM 發表
屋企人日本拎返黎既手信
wt are great shirt?how much did they buy for u?
this month japan is having special offer wo~
回復

回復 416# 的帖子

nice ar..... pretty how much HKD ?
回復

原帖由 tak518 於 2008-1-21  09:57 PM 發表
屋企人日本拎返黎既手信

HOW beauty it is?? May I know how much???  
回復

屋企人日本拎返黎既手信

呢隻暗花好似04年果件已經見到
回復

原帖由 louis902 於 2008-1-21  10:04 PM 發表
wt are great shirt?how much did they buy for u?
this month japan is having special offer wo~

其實件野佢地12月已經買左返黎
係kamo買左8820 yen
字同章就係fk整ga
回復

回復 421# 的帖子

ok wo... less than hkd 900 !!!
HK around 1800
回復