會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Yoshiki

桌球討論區

rip...

btw, 有無人真係會想約出黎篤?我好渣,要大家讓廿零卅度
回復

原帖由 沉睡的藍 於 2006-10-11  09:24 PM 發表
rip...

btw, 有無人真係會想約出黎篤?我好渣,要大家讓廿零卅度

幾時得閒
回復

向你致敬!
回復

i will miss u hunter
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-10-11  09:58 PM 發表

幾時得閒

得你應我
回復

原帖由 沉睡的藍 於 2006-10-17  06:02 PM 發表

得你應我

我仲記得第一次meeting有成7--8個人
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-10-17  06:15 PM 發表

我仲記得第一次meeting有成7--8個人

試下pm我....得閒我會黎!!
回復

hello 各位, 我很喜歡打桌球, 今年36, 打左成20年snooker, 發覺身邊d腳只剩返一兩個, 仲要唔係成日有得打, 大家也要食, 家庭聚, 桌球熱諴下降了, 有時一個月都唔知打唔打到一次

係無奈之下, 我上網柳腳(http://discuss.com.hk/viewthread ... e%3D1&page=159), 最先的數週無人理會, 這個可以理解, 三唔識七, 邊有人理, 我每星期都post message, 漸漸有一兩個回覆, 亦約到出黎打, 現在都有10幾個波腳, 這些人跟我一樣, 也很喜歡桌球, 程度有高有低

唔知呢度有冇朋友想一齊玩?  

規則:

- 聚會用聯賽形式, 各人互對, 總之你未同佢打過就打一局 (希望大家唔好只對一,兩個對手, 互相熟落d, 多d腳)  

- 時間逢星期六 及/或 日, 由中午12點開波至6點左右完成, 其間任何時間隨時歡迎加入, 不論對”雲”與否, 六時mark鐘計數, 六點後未夠皮可自行約對手繼續

- 平手波鐘, 不論對方水準高於你還是低於你, 互不讓分, 平手對賽, 該局波鐘由負方支付

- 地點係尖東好時中心青年桌球會, 即名將隔離, 袋口係大D, 勝在平呀 (六 - $39 11am-3pm, $69 3pm after), (日 - $39 11am-5pm, $69 5pm after)

- 其間如因事早走的話, (星期六每局波鐘$24, 星期日每局波鐘$20)

- 即時死亡 (由檯面只剩下colour ball開始, 進入即時死亡階段, 如果你一旦落後而檯面又唔夠分的話, 即判你敗局, 希望可以打快D, 盡量對"雲")

- 遇到女仕, 一樣平手, 不過就打AA, 除非女方主動要求打波鐘

我搞聚會o既宗指係:
1) 大家互相識多d波腳
2) 要交學費(波鐘)得黎, 盡量交平o既學費

回復

咦? 我post左成5日都未有人覆?

可能大家有d顧慮呵: 乜有人咁直接柳打桌球? 有冇古惑架?

大家可以星期六落黎青年12號檯睇下先架, 通常我地會開埋左右隔離5-6張檯打波, 如果d人個外表真係o赫親你, 你米掉轉頭就走羅 ^^"
回復

無乜人覆添, 唔緊要, 可以同各位講, 呢個聚會係我地連續第27個星期舉行

so far, 逢星期六都聚到十幾廿人, 星期日就少d, 7-8個

如果呢個post邊位有緣見到, 又想多d腳一齊打snooker的話, 去呢個link覆我地呀:
http://discuss.com.hk/viewthread ... ge%3D2&page=167
回復

0係呢度問下D有私家CUE既朋友。。。

我枝CUE用左兩年到。。。發覺前半部已經吾直(放0係張臺上面碌前碌後既時候發覺到。。。)﹐請問有0羊方法補救到呢 (除左買過枝新既。。。)?

麻煩晒各位大大。。。
回復

聽人講有d賣Qo既鋪頭可以同你整返直d支Q, 但效果, 收費我唔知, 你可以逐間打去問下:

中正:九龍城沙浦道47號閣樓(富豪東方酒店對面)(電話23837730)
花都:長沙灣道680號麗新商業中心地庫B16號舖(偉明桌球室旁)(電話27442962)
147:銅鑼灣禮頓道128-138號希雲大廈地下45號舖(聖保祿學校旁)(電話28901815)
慧明:旺角煙廠街9號興發商業大廈23字樓2號室(近花園街)(電話27718322)
好世界:葵芳葵樂街裕林工業中心6樓(葵青劇院附近)(電話23912960)
國偉:旺角砵蘭街138-140名城商業中心22字樓(登打士街與長沙街之間)(電話27807188)
回復

原帖由 omike 於 2006-11-8  09:26 PM 發表
聽人講有d賣Qo既鋪頭可以同你整返直d支Q, 但效果, 收費我唔知, 你可以逐間打去問下:

中正:九龍城沙浦道47號閣樓(富豪東方酒店對面)(電話23837730)
花都:長沙灣道680號麗新商業中心地庫B16號舖(偉明桌球室旁 ...

都係去慧明穩陣
回復

原帖由 omike 於 2006-10-27  07:41 AM 發表
咦? 我post左成5日都未有人覆?

可能大家有d顧慮呵: 乜有人咁直接柳打桌球? 有冇古惑架?

大家可以星期六落黎青年12號檯睇下先架, 通常我地會開埋左右隔離5-6張檯打波, 如果d人個外表真係o赫親你, 你米掉轉頭 ...

時間同金錢先係最大問題
回復

原帖由 Yoshiki 於 2006-11-8  09:29 PM 發表

時間同金錢先係最大問題

時間可以理解, 廿零蚊一局唔算貴呀?
回復

0係香港係咪D人玩Snooker 多過 Pool? (雖然兩樣我都鍾意玩。。。)

順帶一提。。。2006世界美式桌球大賽0係馬尼拉舉行到第五日。。。有邊位朋友0係度追緊呀?

我偶像Steve Davis已經打入最後三十二強。。。希望佢能夠節節挺進。。。。
回復

原帖由 bazookay 於 2006-11-9  02:11 AM 發表
0係香港係咪D人玩Snooker 多過 Pool? (雖然兩樣我都鍾意玩。。。)

順帶一提。。。2006世界美式桌球大賽0係馬尼拉舉行到第五日。。。有邊位朋友0係度追緊呀?

我偶像Steve Davis已經打入最後三十二 ...

我估 60:1 60個玩snooker, 1個玩pool

你係國內住?
回復

玩開友誼波...唔太敢篤波鐘
回復

奧蘇利雲打打下認輸
亨特利呆左

http://youtube.com/watch?v=9YdhIp2Io6c
回復

原帖由 StupidPhilip 於 2006-12-15  11:44 PM 發表
奧蘇利雲打打下認輸
亨特利呆左

http://youtube.com/watch?v=9YdhIp2Io6c

個旁述都O哂嘴
回復