會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-4  21:54 發表
好事一定多磨

我唔信今次咁順利

暗病
回復

實掂既
回復

如果次次都留個咁ga尾,真係唔睇唔得
回復

原帖由 灰袍聖徒 於 2006-2-5  00:11 發表
如果次次都留個咁ga尾,真係唔睇唔得

而家已經keep住追
回復

2005年8月8日
"喂,冇見你一日點解好似殘左咁多既?" 問我的是助手哥連。

"呃!冇乜野!" 唉尋日同比琳達"激戰"了接近一個小時,唔殘就有鬼到而家都仲好回味尋晚既經歷,雖然我的處男身被破了,不過感覺好正!尤其比琳達的裸體,真是百看不厭。

"尋日Havant and W既領隊拜拿特(Ian Baird)搵過你,佢應該想收購我地球員。我約左佢今日黎,喂喂,你有冇聽架?" 還在沉醉於昨晚的我已對其它東西沒有興趣了。

"呀係係...我有聽架。"

哥連皺眉頭,然後歎一口氣,似乎對我冇哂辦法。"我將d文件擺係度,你自已睇啦!"

過左兩個鐘,Havant and W領隊拜拿特到了。

"拜拿特先生歡迎你黎。唔知有咩事呢?"

"係咁既!我地球隊欠缺一個後衛,所以希招攬一名年青的中堅。我覺得你們隊韋特非常適合,所以我想提出購,我開出£4,000。請問你意下如何呢?"

韋特,其實佢能力只係一般,而我地中堅數量都算足夠,不過其實佢都算係唔錯既替補。所以我比較希望留住佢。

"多謝拜拿特先生對我地球員有興趣,不過講真我唔多想賣走佢住。"

"我睇過你個班底,我發覺已經有唔少中堅................"

"係!不過我仍然覺得佢係我既計劃中。而且球季流流長多一個人用都唔錯。唔好意思,暫時我實在唔想失去任何球員。"

拜拿特似乎唔多高興,而且心有不甘。不過都勉強擠出一個笑容。"咁好啦!既然呢個係你既決定,我會尊重。唔好意見浪費你咁多時間,再見。"

拜拿特走了,我歎一口氣,以為事情會完結。誰知約黃昏時,我地收到佢地球會正式開出£10,000的開價。

"唔係掛!£10,000!" 呢個數目實在太吸引了,而且我相信呢筆錢可以搵到更多比韋特更好既球員。問題在於我地只係非聯賽球員就算有錢都未必吸引到好球員加盟。我決定先考慮一日,再做決定。

夜晚係門口遇到比琳達,佢請我食晚飯。呵呵,美女邀約,我點可以拒絕。

入到去,我見到佢行路好慢,好似隻腳傷左咁。

"你隻腳係咪傷左?"

"唔係。"

"咁你點解................."我仲未問完,佢已經搶先一步講。

"都係你害啦,尋日咁大力,搞到我好痛!" 係喎,我都忘記左tim,呵呵呵呵呵....(天音:唔好得意忘影呀你)

"真係可憐,俾我睇下你個傷口好唔好?"

"你去死啦!"

"搞錯呀我都只係為你好。" 我扮出個無辜的樣子。佢笑到收唔到聲。

哈哈!有個女朋友真好!

2005年8月9日
今日返到辦公室,見到哥連心急既樣,我立即上前問個究竟。佢俾左今日分鏡報(Daily Mirror)俾我。"你自已睇下就知咩事。"
原帖由 Daily Mirror 於 2005-8-9  6:30AM 發表
Havant And W confirm White bid

Havant and W manager Ian Baird has confirmed they had make a bid to sign Maidenhead defender Dominic White.

The fee, thought to be around £10,000, was tabled to the Magpies official yesterday and Ian Baird said they hope they can reach the agreement with the Conference South's outfit.

攪錯呀!佢竟然公開左件事,分明想用傳媒壓力je!拜拿特你好野!

此時突然而有人拍門,係韋特同佢經理人,佢話想同我傾d野。我都知佢想傾咩啦!

"做咩事?" 果然佢經理人擰左一份鏡報出黎,指住果篇報導問我"呢篇報導係咪真架?"

"係真的。" 我冇辦法唔講了。

"點.....點解唔同我講呀,領隊?" 韋特雖然問得好小心,但睇得出語氣中帶有怪責和憤怒。

"係因為我地尋日黃昏先收到開價,我地又未決定好,所以領隊先冇同你講。" 哥連幫我解圍,不從韋特同佢經理人面容就知,佢地唔多相信。

"咁韋特你覺得點,你想唔想去?先講明我非常希留你留隊。"我特別將"非常希望"四字語氣加強,希望佢能夠明白我既心意。不過似乎冇乜用。

"領隊我希望你能夠先俾機會我同佢地傾。"

"唔好意思係未同意價錢之前你唔可以同任何球會傾。" 我一定要俾球員知道冇一個球員大得過球會。

"係咁冇辦法了,領隊!我決定要離開!"頭先果句說話可能激怒了韋特了。

唉冇辦法啦。"咁好啦,不過講明要有球會滿足我地要求我地先會放你!"

"Havant and W出左幾多錢?" 他的經理人突然問道。

"£10,000"

"咁仲唔夠?一間conference South球會可以收到咁多錢你都可以話唔得!你分明唔想俾佢走!"

"球員的價值是由我們決定!不是你!"場面陷入一個疆局。

"算啦!我地走!"韋特同佢經理人怒氣地離開了辦公室。

"點算呀領隊?"

我冇回答到佢,只係歎一聲。

突然收到電話,係主席盧靴利,佢話要開臨時會議,要我同哥連出席。我諗大多數都係講韋特呢件事。

其實都係第一次去開會,有d緊張。去到會議室,有幾個新面孔。主席指左個位俾我坐。

"好!今次臨時會議主要係商量韋特的轉會問題。先講講,岩岩我地收到佢本人要求轉會的信。丹尼爾,你拎去睇。" 講野既係球會既President派利臣先生(Jim Parsons)。我接過封信,跟住佢繼續講,"而且佢仲將呢件事告知了傳媒,我地應該點做好?"

係我隔離既副主席侯西開左部電腦,俾左BBC篇報導我睇。
原帖由 BBC 於 2005-8-9  3:20 PM 發表
White hand in transfer request

Dominic White agent has confirmed that his client has handed in transfer request in order to push his move to Havant and W.

The 23-year-old is not a regular part in the friendly match and BBC Sport understands he has a major bust up between him and his manager, Daniel Sanz, in the dressing room.

唉,又用傳媒壓力,呢個世界真係....................

"丹尼爾,你係球隊領隊,可唔可以講下你對呢個球員既評價?"

"杜文歷雖然能力一般,不過勤力,而且性格樂觀,我覺得佢都算係唔錯既球員。雖然佢唔會係球隊正選,不過我會比較想留住佢。"

"佢操練既時候好勤力架!唔少球員都讚佢既工作效率。" 哥連附和我。

"咁我地而家應唔應該接受Havant and W既開價呢?"

其中一個Committee member格芬(Peter Griffin):"我覺得應該賣,£10,000呢個價錢好難得,我地唔可以浪費呢個機會。"

另一個Committee member杜加(Will Tucker):"係囉!反正我地已經有五個中堅。"

的確,其實只要果位拜拿特唔好搞咁多事,我可能已經同意左放人。不過而家我唔多想咁快放住。

"不過佢而家分明玩傳媒壓力,如果我地咁易放人俾佢,會俾人覺得我地好易俾呢d野影響到,日後可能會變本加厲。" 哇!講出了我的心聲,說話的是總監查特拿。

另一位Committee member主席個細佬史堤芬盧靴利(Stephen Loughrey):"冇錯,而且我地而家財政非常好,唔需要金錢。" 。

派利臣沉思左一陣 "唔...咁我地應該點做?".........

to be continued.......

回復

好多謝大家支持
希望各位有睇既都留個言支持我
你地既支持對我好重要。

仲有情慾鏡頭我會加d落我呢篇文度既
不過希望大家唔好only focus係呢d野度
始終重點係講足球嘛。
回復

Support support, but don't suddenly lose your interest and stop
回復

加油~~
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-5  02:23 發表
好多謝大家支持
你地既支持對我好重要。

仲有情慾鏡頭我會加d落我呢篇文度
始終重點係講足球嘛。

仲以為你會post相
回復

原帖由 hehe0114 於 2006-2-5  03:53 AM 發表

仲以為你會post相

你提供lor
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-5  02:23 AM 發表
好多謝大家支持
你地既支持對我好重要。

仲有情慾鏡頭我會加d落我呢篇文度既
始終重點係講足球嘛。

冇鏡頭架,得情節only

遲早變甜故
回復

好好睇
繼都靈黑與白後
另一個我會追ge故仔
回復

2005年8月10日
原帖由 Maidenhead official website 於 2005-8-19  8:50 PM 發表
PRESS STATEMENT ABOUT DOMINIC WHITE SITUATION

Contrary to the media report regarding a transfer bid made by Havant and W and the transfer request made by Dominic White. Our club can confirm that we have received a bid but the offer is rejected.

We can also confirm the transfer request has turned down by the club.

個會議開左接近兩個鐘,結果係尋日接近九點決定公開我地決定。我對呢個決定非常滿意,我諗我都要多謝查特拿一直堅持住呢個意見,因為有唔少人希望即賣的。不過最後都決定拒絕,我地絕對唔可以就咁認輸。

今日韋特冇返到黎操練,我決定罰佢一星期周薪。佢始終仲係我地合約球員,佢應該理行我地合約!同埋都俾其它球員知道:冇一個球員大得過球會。今日係球場見到球員特別落力,我都好安慰。三日後聯賽就正式開!我地唔可以俾呢d事影響到!

下午,收到Chelmsford City領隊鍾斯(Paul Jones)既電話。

"請問有咩事呢?"

"咁既!我希望收購你地球隊既泰亞,我想問問你想幾多錢先肯放?"

泰亞基本上已經冇可能係度會有前途。"£3,000!"

"太貴了....................."

"£2,000啦咁!" 即刻降價,一開始係佢黎求我點解而家好似我求返佢咁架= =

"£1,000啦!"嘩,佢玩野咩!

"唔得!"

"哈哈,好啦£2,000啦。" 終於傾成了,不過呢次傾談好似係度玩咁,仲係佢玩我tim。真係.............................好唔爽

算啦,返屋企執正個樣,聽日要出街見人。

2005年8月11日
"唔.....咁問時應該咁講......咁問時應該咁答....."

兩日後我地會主將對Thurrock,今早下午會有賽前記者招待會。由於我係第一次面對呢d場面,所以額外緊張。如無意外韋特既問題會係佢地既重點之一,當然呢個我早有準備。不過其它我真係捉唔到,唉算啦,隨機應變啦。

"哈哈哈,唔洗咁緊張喎。" 盡量想俾信心我的是哥連。

"唉,唔緊張就假啦!"

"哈哈,你今日裝扮都幾好呀,估唔到你咁識裝扮。"

"呃........." 梗係啦,今朝比琳達捉左我化左一個鐘頭妝= =

"放心啦,問咩答咩就得架喇。"

終於黎啦。出到去,記者只得兩、三個,心諗我地又唔係高級球會,梗係少d人黎採訪啦。

問:你已經加入了球會一個月啦,感覺如何?
答:非常好。無論球員、球會同助手都對我非常支持。

問:從問有任何工作經驗而且只得23歲,要教隊護級分子,會唔會感到壓力?
答:一定有架喇!不過人就要係壓力中學習先得到成功。我享受在壓力下工作。

問:關於韋特的轉會問題,有冇呢件事既最新進展?
答:冇!最新既就係我地尋日發出既聲明啦!"

問:會唔會考慮賣佢?
答:我地只會考慮賣俾可以合乎我地要求既球會。Havant and W係出過價,不過我地唔接受個價錢。

問:你地既要求係幾多?
答:對唔住!無可奉告。

問:據報韋特今日缺席操練。你個人對呢件事有咩意見?
答:我非常失望,一個球員有職責去理行佢所簽既合約,佢唔應該因為想走就用呢d方法。會方已經處罰左佢,如果佢一日唔返處罰會續。仲有就算佢咁做我地都唔會改變我地既要求。

問:今季你地都簽左唔少人。對今季有咩期望?
答:講真我覺得球隊有力爭升班的,不過保持中游已經好開心。

問:最後一個問題。兩日後對Thurrock,你點預測呢場波?
答:有信心應該贏到兩球。

呼,終於搞掂,講真都好輕鬆je,哈哈。

黃昏時收到泰亞通知,佢同意了合約。球隊再進帳£2,000

2005年8月12日
今日朝早返到辦公室就到桌子上一張fax,Woking開出£9,000收購韋特。£10,000都唔得更何況£9,000呢。拒絕!

諗住出球場睇下球員情況時,突然電話響起。聽到一把我好唔想聽既聲。係Havant and W領隊拜拿特。

"我可唔可以下午黎再傾過。" 我真係好唔想再見到佢。

"唔好意思,我好唔得閒!你想簽人就直接出價啦!" 即刻收左線,哈哈好型呀!

果然下午再次收到佢地既開價,£11,000。咁都唔夠我地要求。拒絕!

點知夜晚又黎,今次£12,000不過有£8,000要分24個月。拒絕!

我就黎俾佢煩死!

2005年8月13日
"終於到啦!今日終於到啦!" 等左好來啦,今日終於開始聯賽。我而家全手都充滿能量。

去到辦公室準備比賽時,突然有電話到,又係果個煩人。搞錯呀,佢唔使比賽咩。成日煩住哂!

"今次我地開£14,000,你意下如何呀?"

"拒絕!" 講左兩個字就即刻收線,以防萬一連手提都關掉。真係,俾佢破壞哂d氣氛tim,算,準備今日比賽!

非聯賽南組第一場

Maidenhead United VS Thurrock

揭幕戰!有200多位球迷入球,都算係咁啦。開賽初段我隊稍佔上風,不過多個機會始終不能入球,終於到26分鐘,格蘭一下23碼罰球直入右邊網仔,先領先1比0。其它羅賓遜有次單刀攻門,可惜佢把握唔到。就咁上半場領先一球。

下半場,對方仍然冇任何起色,結果我隊乘勢再入一球,68分鐘,拉姆辛右路傳中,尼高斯近處輕掃入網。之後仍然以我地攻勢較多,不過羅賓遜錯失不少機會。

揭幕戰我非常滿意!

Maidenhead(4-4-2): Harrison; Kersey, Dawson, Cunningham, Quinn; Rasmussen(Traynor 64", Grant, Tomlinson, Smyth(Hughes 70"; Nicholls(Roberts 75", Robinson

Thurrock(4-4-2): Knight, Goodfellow, Collis, Goddard, Mcfalrine; Carthy, Bowes, Harper, Heffer; Flether, O'Conner.

Final Score: Maidenhead 2-0 Thurrock
MoM: Mark Nicholls

2005年8月14日
今日再收到韋特的開,不過今次唔係Havant and W,係Farnbrough,佢地開£8,000,唔洗問啦,拒絕!

2005年8月15日
係作客Hayes的前一天,哥連報告韋恩昆尼傷了大腿,需養傷一星期。

其實佢既狀況我都幾擔心,佢始終比較易傷,而且左後衛我只剩兩個。所以我叫哥連幫我搵下新既左後衛。

to be continued......
回復

原帖由 hehe0114 於 2006-2-5  03:53 AM 發表

仲以為你會post相

你真係想我篇野被ban咩
回復

原帖由 古都 於 2006-2-5  02:19 PM 發表
好好睇
繼都靈黑與白後
另一個我會追ge故仔

你講關於祖雲達斯安察洛堤果篇呀嘛
我都有睇
講真多少少靈感係果篇野度黎
回復

有錢都唔要架
回復

原帖由 銀公主 於 2006-2-5  15:31 發表
有錢都唔要架

佢都唔係錢既問題
回復

果一個鐘激戰一d描述都無架
回復

咁幾錢先肯放
回復

原帖由 灰袍聖徒 於 2006-2-5  07:16 PM 發表
咁幾錢先肯放

唔怕話俾你地知
我set左£20,000以下全部reject

回復