會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 女武神

五個「小西」的少年(P.6重新出發)

原帖由 女武神 於 2006-8-20  12:07 PM 發表

出左新?
回復

原帖由 Smithy 於 2006-8-20  12:28 PM 發表

咁我有晒
回復

原帖由 女武神 於 2006-8-20  12:37 PM 發表

咁我有晒
咁咪要等刺青
回復

keep going
回復

回復

梁 洛 施 恃 紅 生 驕 急 凍 一 年

早 兩 個 月 先 話 梁 洛 施 ( Isabella ) 有 六 、 七 個 廣 告 手 , 又 話 導 演 劉 國 昌 執 導 06 年 版 本 《 靚 妹 仔 》 都 會 由 佢 擔 正 , 言 猶 在 耳 , 馮 仁 昭 噚 日 就 收 到 英 皇 決 定 雪 藏 Isabella 消 息 。

兩 年 換 5 助 手
聽 講 今 次 之 所 以 要 雪 藏 Isabella , 同 佢 工 作 兼 做 人 態 度 有 關 , 其 實 Isabella13 歲 簽 英 皇 , 16 歲 正 式 入 行 發 展 , 到 家 只 不 過 係 短 短 兩 年 幾 , 但 呢 段 時 間 面 佢 竟 然 前 前 後 後 換 五 個 助 手 。 消 息 話 Isabella 當 助 手 阿 四 咁 , 所 以 個 個 都 頂 唔 順 , 決 定 唔 撈 。

除 對 助 手 衰 之 外 , Isabella 對 其 他 同 事 態 度 都 好 差 , 成 日 以 為 自 己 好 紅 , 講 寸 爆 , 搞 到 冇 人 肯 湊 佢 。 英 皇 衡 量 過 之 後 , 決 定 採 取 行 動 , 暫 定 雪 藏 一 年 , 如 果 到 時 Isabella 肯 改 過 , 咁 都 會 重 新 畀 機 會 佢 。 家 英 皇 已 經 停 佢 大 部 份 工 作 , 所 有 可 以 推 工 作 全 部 推 晒 。

Isabella 同 英 皇 家 仲 有 成 10 年 先 約 滿 , 如 果 真 係 雪 佢 , 咁 佢 真 係 乜 前 途 都 冇 晒 。 馮 仁 昭 聽 講 Isabella 份 人 好 硬 頸 , 如 果 佢 唔 想 做 , 係 冇 人 可 以 迫 到 佢 , 呢 種 唔 聽 話 性 格 同 公 司 唔 係 好 夾 , 睇 佢 都 係 時 候 認 真 諗 前 途 問 題 咯 。

爛尾了
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-9-29  12:17 PM 發表
梁 洛 施 恃 紅 生 驕 急 凍 一 年

早 兩 個 月 先 話 梁 洛 施 ( Isabella ) 有 六 、 七 個 廣 告 手 , 又 話 導 演 劉 國 昌 執 導 06 年 版 本 《 靚 妹 仔 》 都 會 由 佢 擔 正 , 言 猶 在 耳 , 馮 ...

回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-9-29  12:17 PM 發表

爛尾了

而家《妄想》都有佢丫

其實我一直有寫緊,不過冇校對,而且唔夠西,所以未post...
加上我想完成左另一篇先...
但係我而家真係忙到喊

回復

原帖由 女武神 於 2006-10-30  08:29 PM 發表

而家《妄想》都有佢丫

其實我一直有寫緊,不過冇校對,而且唔夠西,所以未post...
加上我想完成左另一篇先...
但係我而家真係忙到喊

快d啦西人
回復

原帖由 Sol_Campbell 於 2006-11-14  08:32 PM 發表

快d啦西人

回復

突然想問,我再寫落去會唔會有人睇?
回復

me
回復

原帖由 女武神 於 2008-5-21  12:46 AM 發表
突然想問,我再寫落去會唔會有人睇?

你寫完未
回復

原帖由 vetefan2 於 2008-5-21  10:12 AM 發表

你寫完未

冇掂過
回復

原帖由 女武神 於 2008-5-21  11:10 發表

冇掂過

快d啦
回復

復出
但得好少

XXI

其實C會受這種「情傷」是意料之內的……因為這種乖乖仔還未有足夠經驗去應付「感情」這東西。不過,因一個只上過床、連話都不知有沒有說過的女生受傷……很無稽。

不知道其他人對C這件事有甚麼感覺呢?

「………………」已不知死了沒有的A沒有回答我的問題。

「你是否一天有48小時,時間太多了?有空就去找些有建設性的東西做吧!C的事與你有甚麼關係?」看著高樹瑪利亞電影系列兼且非常忙碌地為陰部……不,為手部做運動的B回答。

「幹!你是否想幫C找回他的夢中情人?」D回答。

幹!我也只是想幫C罷了!難道要看著他沉淪下去?朋友可不能這麼自私的,應該像清純女孩對我那樣,那才是真真正正的朋友……

對了,很久也沒有找清純女孩了……不如就去找她解決一下「課業上的問題」吧!嘿。

XXII

到最後我也沒有找清純女孩,因為女孩E突然撥電話給我。

怎麼這麼像電視劇/愛情小說的情節?我是否陷入了三角戀之中?那很麻煩的!拍拖終究不適合我這個浪子,還要來兩個!救命……

「你很久沒有找我。」

對白為甚麼會這麼熟悉的?

「對不起……最近課業比較繁重……」

對白為甚麼又會這麼熟悉的?

「哦。」

接著是一片靜默……

「其實我很想找妳的。」

「是嗎?」

「是啊!」

接著又是一片靜默……

「何時有空?一起去逛街好嗎?」

幹!對白又為甚麼又會這麼熟悉的?

「好丫,我一會應該有空。」

咦?看來她真的是衝著我而來的啦!我的感情生活是不是有著落呢?或許這是一個契機,我想我真真正正可以過一下正常的生活。是不是可以到女孩E的家中住呢?不需要再去雜物房記居了吧!真的是不錯的生活藍圖。

有一個女朋友真好!

嗯!是時候計畫一下行程了。看電影、上山頂、釣墨魚、去鬼屋,哪個好呢?

XXIII

「想做甚麼呢?看電影嗎?」

「不啦!我只想吃一頓飯,一會還要上堂呢!」

啥?只有一、兩小時的約會……是找我攝時間的嗎?妳把我當甚麼人了?現在的女生當男生是甚麼?奴隸嗎?幹!

「我的同學都在準備考試,沒有人陪我午飯呢!」

「不要緊,我請客!」我在說甚麼……?我幹麼要請客?算了……

就這樣,我一天的工資就被某日式迴轉壽司店奪去了……為甚麼我的脾氣那麼好?這些不合理的東西,應該一早拒絕才是……

「好了,我是時候回學校了,遲些再見吧!」

「我陪妳回去吧!」

唉,我還是在女孩E面前抬不起頭……和她一起的感覺依然奇怪,為甚麼呢?這種感覺和清純女孩獨處時是沒有的,這是愛嗎?

始終是因為有感覺,才不捨得放棄?還是繼續被欺壓?

何時才有男生的革命?

男性自由同盟!為我們的性奴隸……不,奴隸歡呼吧!

「我沒帶錢包,可以借我一百元嗎?」

「哦……」

最後我把僅餘的五百元都給了她。

原來是我當了她的性奴隸……不,奴隸。

幹!
回復

原帖由 女武神 於 2008-5-26  06:13 PM 發表
復出
但得好少

XXI

其實C會受這種「情傷」是意料之內的……因為這種乖乖仔還未有足夠經驗去應付「感情」這東西。不過,因一個只上過床、連話都不知有沒有說過的女生受傷……很無稽。

...

好像很寫實
回復

原帖由 銀公主 於 2008-5-26  07:37 PM 發表

好像很寫實

小西冇得假
回復

原帖由 女武神 於 2008-5-26  23:47 發表

小西冇得假

「我」係咪即係你本人
回復

原帖由 孫中謝拉特.奧雲 於 2008-5-30  12:29 PM 發表

「我」係咪即係你本人

唔係啊,小
回復