會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

其實會唔會借英甲/英乙D listed既人,應該有機會借到喎
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-13  09:35 PM 發表

佢係我saving好得比較快

等我又試吓先..我玩CON NORTH
回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-13  09:45 PM 發表
希拉里大戰比琳達

3P
回復

原帖由 歐石南 於 2006-2-13  09:57 PM 發表

3P
會唔會加埋阿邊個個妹4P
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-13  09:54 PM 發表
其實會唔會借英甲/英乙D listed既人,應該有機會借到喎

我試過幾個
全部都reject
可能唔夠運啦
回復

依d咪捉蟲囉
回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-13  09:45 PM 發表
希拉里大戰比琳達

點大戰法先
回復

有好戲睇
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-13  10:00 PM 發表

我試過幾個
全部都reject
可能唔夠運啦

咁你又簽到CREGG...係呀簽左呢..唔係好記得
回復

原帖由 cesc 於 2006-2-13  10:32 PM 發表

咁你又簽到CREGG...係呀簽左呢..唔係好記得

可能我要求比較高吧
bid既都係名氣比較高既老將
我發現英超d年青球員比英甲、乙既老將易簽

Cregg我其實係等佢同阿記合約完先bid的
11月時同佢傾佢話not interested
不過由於之後佢都黎左
所以我係故事情節度稍為改改
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-13  10:42 PM 發表

可能我要求比較高吧
bid既都係名氣比較高既老將
我發現英超d年青球員比英甲、乙既老將易簽

Cregg我其實係等佢同阿記合約完先bid的
11月時同佢傾佢話not interested
不過由於之後佢都黎左
所以 ...

點解唔bid英甲/英乙D年青球員???
回復

好地地話同個記者朋友食飯咪好囉
搞咁多野
回復

原帖由 rob_van_dam 於 2006-2-13  10:53 PM 發表

點解唔bid英甲/英乙D年青球員???

唔知點解英甲/英乙D年青球員d年青球員冇乜邊個睇得上眼
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-13  11:40 PM 發表

唔知點解英甲/英乙D年青球員d年青球員冇乜邊個睇得上眼

非聯賽都咁高要求
回復

"哦!原來你係iTV做記者架,係咪好辛苦?"

"係呀,幾乎日日都要加班............" 佢地兩個出奇地非常投契,一講就講到停唔到,直頭唔當我存在。呼咁樣可能係件好事黎既。不過比琳達有時會問d尷尬問題,例如話我同希拉里點識、有冇擁抱接吻過之類的問題,真係!梗係唔會啦! 不過唔知點解希拉里通常都會抽機會讚我,都唔知佢係特登想玩我定係真係真心讚我,只知每聽到呢d說法比琳達既笑容就會更加"燦爛"。唉呀,都唔知點收科好啦。

呢餐晚餐我都唔清楚係點樣食完既,只係知道我頭腦一片空白,只有煩惱而已............食完飯後,我特登借勢話要去照顧多遜,其實係想避開佢地兩個。唉,點解我要輪落到呢個地步!

係希拉里臨走前,佢同我講:"丹尼爾,你有個又靚又好人既女朋友......" 佢特登將聲音加大等比琳達佢聽到,見到比琳達佢自滿的笑容。情況總算好番d...............

臨訓時我再去睇下多遜,睇黎佢聽朝先會醒。算啦,聽日先問佢發生咩事。不過未到聽朝我可能已經大件事了,因為當我入到睡房時,比琳達已經躺係我床上望住我,我已經感受到將會"嚴刑逼供"了。

"呃........比琳達你黎做咩?" 其實真係明知故問........

比琳達佢諗左一陣,然後就講左句帶有極度諷刺意味的說話...."今日同加利玩得樂唔樂心呀?"

"呃............." 死喇,都唔記得左今朝搵藉口呃左佢= =..............

"你仲有咩說話好講?" 佢語氣開始加重了...........

"對唔住呀............."

"死野!居然呃我然後同個女仔去酒吧!講!你地有冇做過咩?"

"冇呀!冇呀!"

"真係冇?"

"真架!你相信我啦!"

"好!暫且相信你一次,不過你呃我係事實,你諗住點樣補償我?"

"呀!補償!?"

"唔通唔洗補償,你知唔知我今日等左你幾來,點知你竟然背住我同其它女仔一齊....." 突然見佢開始想喊了.........

"你唔好喊!好啦,你想點我都應承你啦...."

"真?" 佢語氣突然改變了,忽然一d想喊既跡象都冇......

"呃..........." 點解我覺得好像受騙了似的.........

"好!由今日開始我要永遠住係你呢度,同你一齊訓。"

"嘎!唔好掛.........." 雖然有個美女係屋企係好事,不過呢個"鬼靈精"係屋企可能出事.......

"咩話!?" 死喇,佢惱喇,而家最緊要順佢意

"好啦!我應承你啦........." 冇辦法了,只見比琳達又露出勝利的笑容了,唉,無力................

"丹尼爾,老老實實話我知,你對希拉里有冇感覺?" 突然佢咁問,我都唔知點答好....

"哼!我就知....."

"唔.........唔係呀...."

"你唔洗呃我啦!哼,睇人地對你感覺都幾好呀,周不時都搵機會讚你......"

"呃......"

"我話你知呀,我唔理你係出面點樣識女仔,不過我先係你既正式女朋友呀,你唔可以做d對唔住我既事!"

"係...........係....." 之後幾乎要同佢約法三章佢先肯俾我訓,佢以後都咁我仲洗訓既.................

2005年11月15日
"多遜,你醒啦!" 今朝一醒,我即刻去睇下多遜.....

"領隊.....點解我會係度既...." 佢漸漸回復意識...

"你尋日係酒吧飲酒飲醉左,我送你黎我屋企休息。究竟發生咩事呀?"

"呀...冇....冇野呀!" 見到佢即刻走左去,我都叫佢唔住。"咩事呀......."

今日球員休息結束復操。返到球場,見到多遜都返到黎,不過佢似乎有意避開我,好似唔想我問佢尋日件事咁.......唉,都係唔好嘈佢住啦。

返到辦公室哥連報告俾我聽有三個中場球員係轉會市場應該唔錯,分別係兩位樸茨茅夫年青中場威爾遜(Marc Wilson)、夏利士(Scott Harris)同一位效力葡萄牙球隊Nimes的36歲中場泰拿(Jose Teira)。三位都同領隊鬧大交,所以希望盡快離隊..........

三位當中,相信最後果位一定唔肯黎,所以我並唔會考慮,反而前兩個機會都幾高。威爾遜正職中堅不過可以踢防守中場,如果格蘭需要休息既話我地球隊就冇防中的了,湯美利臣、曉士同佳尼都唔係正中防中,所以威爾遜應該唔錯。雖然卡歷已口頭答應加盟,不過要等佢要二月頭,而且佢未必真係黎既。夏利士係個工作效率極高既中場,速度快而且非常落力,不過最大問題係佢韌帶撕裂問題由四月養傷到而家,估計下年二月或四月先復操,雖然係咁不過我仍然好鍾意呢個球員。所以我聯絡夏利列納希望佢先俾機會佢地兩個我傾.......

2005年11月16日
朝早收到夏利列納通知,佢同意了先俾我同球員傾,兩位球員將係聽日黎。

今日下午,突然聽到一聲大叫...........

"唔好再講啦!"

"多遜!"

我走出去睇下咩事........

"搞咩呀?"

"多遜突然發脾氣走左去........." 哥連同我講.....

"點解?"

"我地都唔知呀!我地係度談論緊呢單新聞佢就突然發惱啦!" 韋特拎左份太陽報(The Sun)俾我睇......

原帖由 The Sun 於 2005-11-16 發表
Newcastle sign Dawson

BY MARTIN BLACKBURN

Dawson.....will join Newcastle in January

NEWCASTLE has signed Michael Dawson from Tottenham Hotspur for £8m.

THe central defender has signed a four and a half year contract with the Magpies.

The England international has been impressed in the White Hart Lane and has been called up by Sven Groan Eriksson in the England first team in September.

"我地都係同佢講佢有個咁勁既細佬ja ma,我都唔知點解佢會惱............" 韋特繼續講

我諗左一陣,開始有d明白情況........"都係搵番佢先啦,我去搵佢得啦,哥連你睇住呢度情況。"

"我知道啦!"

之後我一直去搵都搵唔到佢,查到佢屋企地址去佢屋企搵過都唔見佢。到左夜晚,我忽然諗起佢可能去左上次果間酒吧果度。果然我係果間酒吧度搵到多遜,佢同人鬧緊交.........

"你好夠膽呀你,竟敢撞跌我!" 原來佢唔小心撞跌左呢度既"老大"

"係又點?打過呀!" 死,準備開戰了= =.......我即刻捉住多遜.........."領隊,你黎就岩,睇住我點打死佢......."

"你收聲啦你!"  我連忙同個"老大"陪不是......"唔好意思呀!佢只係飲醉左,你大人有大量算數啦..."我呢世仔第一次咁低聲下氣既

佢地下左啖氣後,我即刻捉住多遜離開現場..........

"領隊你做咩阻住我,等我打果個人一身!"

"收聲!我帶你返屋企!"

"唔返!我唔返屋企!"

我忍唔住了,即刻一把掌打落佢塊面度..."多遜!?你胡鬧夠未呀?你睇下你而家自已人唔似人、鬼唔似鬼咁!我以前所見盡忠職守既隊長去左邊?我唔知你發生咩事,不過都唔應該自暴自棄!你而家咁既款,同死人有咩分別!?"

只見佢先嚇一嚇,然後就痛哭起來........

"喊出黎啦!咁會舒服d...." 我帶佢去附近一個公園坐低..........喊左一陣後佢漸漸恢復平靜了....

"究竟發生咩事呀多遜?講出黎睇下我可唔可以幫到你......"

to be continued......

回復

最後個part咁斷背山既?
回復

帶佢去附近一個公園坐低..
回復

我要多角戀

但唔要同性戀喎
回復

同多遜
回復

原帖由 Vincent_Chan 於 2006-2-14  06:15 AM 發表
最後個part咁斷背山既?

回復