會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

"恭喜你呀卡治!"

"多謝你呀!" 只見大家都圍住費利興祝,唔怪得既,頭先羅馬利亞足總通知我佢地決定選佢入U21國家隊,成為第一個以我們球隊身份入選國家隊既球員。聽到時都幾意外,佢係度一直只係夏利遜既後備,不過佢既能力真係唔錯既。講真唔講都唔記得佢有羅馬利亞護照= =.........

"卡治你要繼續努力呀!"

"係!"

今日收到英格蘭足總通知,足總盃第三圈外圍賽我地將主場對Rossendale。

2005年10月6日
今日返到球場果時,見到一個著住整齊西裝既中年人,我完全未見過佢既

"哥連,佢係邊個黎?"

"我都唔知喎,佢一黎就話要黎搵你,我仲以為你會知tim。"

"呃........" 見到佢都幾大隻,睇落個樣,唔通係........高利貸!?唔會掛,我冇爭人錢喎....唔通係警察!黎捉我既,我冇犯事喎.......不過如果真係黎搵我,咁點算?我仲未想死呀..唔想坐監呀!爸媽呀!救命!

"你就係呢隊球隊領隊?"

"呀!!!!" 被嚇死了...........

"你.....你冇野呀嘛?"

"冇.....冇事" 我幾經辛苦先回過神黎,差d俾你嚇死

"我有d野想同你商量,可唔可以抽空談談?"

入到辦公室後,佢開始講出佢黎既要求。

"我係希頓霍斯既經理人,我既client因為韌帶撕裂關係一直而家既約克城一間醫院休養。不過近排佢已經開始可以跑步了。佢希望可以到一間近醫院既球會跟下操,我覺得呢間球員好適合。" 佢一邊講,一邊拎d球員資料俾我睇。

嘩,有佢加盟就正囉!希頓霍斯(Hayden Foxe),曾經踢過多間大球會包括阿積士、比勒費爾達、樸茨茅夫、韋斯咸等等,而家仲不過28歲.......不過佢既傷問題好似幾嚴重下。

"唔........冇問題,我地不知幾想可以有個咁高質素既球員跟操。"

"多謝你!咁佢三日後就會黎的了..."

good,有個英超球員黎跟操,相信對我地球隊會有幫助。

下午,出去睇下球員情況時,見到佢地圍住助教部電腦紛紛爭論著。

"喂,領隊!大件事了!快d黎睇下!"

我見到原來佢地瀏覽緊iTV足球網頁

原帖由 iTV 於 2005-10-6  04:26 PM 發表
Reds close on shock Weeler swoop

by Hilary O'Carroll- 6th Oct 05

Darren Weeler......could become new Reds

iTV football can confirm that Liverpool are closing on signing Weymouth's left winger Darren Weeler.

The move will officially go through when the transfer window re-open in January.

Portsmouth are also interested in him and has tabled a bid, but it seems Liverpool are now the favourite to land the pacey left winger.

The 20-year-old has be in superb form this season and has become a fan favourite for the Gary Hill's side. Liverpool are searching for a left winger as Luis Garcia, Harry Kewell, Boudewijn Zenden and Mauro Esposito remains on long-term slidelines,but this move still become a big surprise as Rafael Benitez decided to move for a Conference South player.

It is reported that Liverpool and Chelsea are also monitor his situation when he is still a schoolboy but he decided to sign for Weymouth instead.

去利......利物浦 真定假呀?

"我地係度爭論緊呢件事真與假。"

"實係真啦,一睇佢就知佢根本就唔係非聯賽果d球員黎。"

"不過利物浦堂堂歐洲冠軍喎,會唔會睇得起一個非聯賽南組球員呀?"

我都對呢個新聞好有興趣,遲d搵機會問下加利先得

2005年10月8日
英格蘭足總盃第三圈外圍賽

Maidenhead United VS Rossendale United

一場沉悶的比賽,我地完全副選迎戰,結果只憑上半場18分鐘羅拔士接應曲基既傳中頂入全場唯一入球,就此成功晉身第四圈。

Maidenhead(4-4-2): Farr; Stamp, Dugdale, Conner, Okay; Barnett(traynor 78", Glynn, Hughes, Cook(Pollard 56"; Roberts(Bacon 80", Newman

Rossendale(4-4-2): Molyneaux; Morris, Parker, Thompson,Oxley; Noble, Ashcroft, Bold, Lee; Bond, O'Toole

Final Score: Maidenhead 1-0 Rossendale
MoM: Iwan Roberts

賽後再收到基斯既開價,Farnborough今次開£7,000。我睇佢地既決心都幾大,所以就同佢講加到£20,000就有得傾。

夜晚諗住早d返去睇電視,係路上突然遇到一個熟面孔。佢睇落非常狼狽,拎住一堆資料係度睇......

"希拉里!?"

佢見到我即刻微微一笑.." 係你?"

"等我黎幫你拎d啦!"

"唔該你呀.." 突然佢望住隔離一間餐廳 "係啦!你食左野未呀?不如一齊入去食d野。"

我諗下都好,反正都未食野。我就同佢入左去餐廳內。

to be continued......

回復

離乜鋪
回復

又係花心ga時候
回復

原帖由 灰袍聖徒 於 2006-2-10  09:28 PM 發表
又係花心ga時候

又係3p時候
回復

英超球員落難記
回復

如果佢寫多d18禁我會以為睇緊浪子高達
回復

開始偷食
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-11  08:12 AM 發表
開始偷食

成日架啦..
回復

我同佢搵個位坐低,佢就即刻拎起手頭上d野猛咁睇,佢真係好勤力.........

"點呀?忙得d咩野呀?"  

"唉,近排好多野做呀,而家挖緊韋拿去利物浦單料..."

"韋拿去利物浦?"

"係呀,你有冇上我地電視台個網站睇,篇報導我寫架。"

"呀!" 而家諗番起又好似係喎。

"因為呢篇報導老闆好滿意我表現呀,仲話升職加薪在望,所以我要更加努力先得!"

"呃......." 我無力望住佢,而家d打工仔真辛苦............

"係啦其實你挖到咩料?"

"唔............想刺探對方敵情?" 佢奸笑地望著我。估唔到佢奸笑起上黎都幾恐怖

"唔係啦!對呢篇野有興趣,係咪真架?"

"你覺得我係d亂咁作故仔既人黎咩?我係訪問韋拿經理人時聽到的。"

跟住聽佢講左好來,似乎呢單新聞唔會係假。不過最令我驚訝係希拉里佢既食量,d菜一黎到就即刻搶住食,好似d饑民咁,我懷疑佢幾日冇食過野..................

離開了餐廳,希拉里竟然主動請我去屋企坐。

"想唔想黎我屋企睇下?"

雖然對於男仔黎講夜晚去一個美女屋企係夢寐以求既事,不過........."唔好啦!我仲要番去陪我女朋友。"

"你有女朋友!?"

"係呀!佢叫比琳達,係個絕頂美女!"

佢冇任何反應,我又唔知講咩好,突然成個氣氛好似好彊咁...........

"咁好啦,我唔阻你啦,再見!" 佢逃跑似的離去。究竟佢諗緊咩呢=.=

2005年10月9日
霍斯今日正式黎我地度跟操,球員們見到佢都好驚訝。

"領隊,你簽左霍斯?" 多遜首先向我問

"唔係,佢只係黎跟操.............."

個個球員都圍住霍斯係咁問係咁問,唔怪得既,呢度幾時會有個踢過多國頂級聯賽既人係度........

"領隊,你過一過黎..........." 哥連突然叫我,我即刻跟住去,原來搵我既係桑恩

"領隊,霍斯既體能報告出左啦,果然唔係好掂啦。"

"真係呀,不過講真我都預左....."

"不過可以係呢兩個月睇下情況啦,如果有進展既我諗佢都仲可以踢番波既。"

"咁唔該哂你啦,桑恩。"

我同哥連離開了醫療室。突然哥連問我..............

"領隊,你係咪想招攬霍斯?"

"唔好咩,踢過咁多大球會,相信佢係度一定立足到。"

"不過我地中堅人數已有唔少,而且有d成日冇乜機會。我近排發現干拿同特度爾開始有不滿,你都係留意下。"

"好,我會的了。" 講真唔講都唔覺佢地有不滿,不過冇辦法啦多遜同根寧咸今年表現非常出色,我冇考慮係短期內換走佢地兩個。

2005年10月11日
原帖由 Liverpool official website 於 2005-10-11  12:30 AM 發表
Darren sign for us

The club are very happy to announce that England U21 international left winger Darren Weeler has agreed to join us.

The fee was about £250,000, he has pen a four-year contract and will line up in January.

Rafael Benitez are said to be very happy to get him and believe he has the potential to success in Liverpool.

希拉里既報導果然冇錯,韋拿確定將會係一月過檔利物浦。不過睇番賽程,韋拿仲有機會面對我地,因為我地同Weymouth既第二輪比賽將在拆禮物日舉行。唉唔知係好消息定壞消息啦=.=...........

2005年10月13日
今日返到辦公室,哥連即刻同我講有重要會議要開,我即刻去會議室............

"丹尼爾,我地岩岩收到費恩堡開出£20,000收購基斯的回覆,自已睇下。" 我拎過黎睇。哇!仲要即俾既tim。

"丹尼爾,你覺得你同基斯係咪真係冇彎轉。"

"其實唔係有冇彎轉顯問題,係佢自已諗唔通je。"

"唔.........不過佢而家玩失蹤唔返黎又係事實,咁點好?"

"我冇任何意見。" 我即刻咁講,講真冇左基斯隊波都唔會有咩大不了。

"丹尼爾,霍斯咪黎左跟操,佢情況點?"盧靴利首先問我。

"情況唔錯,桑恩睇過佢幾日話進展良好。我同球員本人傾過,佢都話唔介意同我地簽約。"

"咁不如同意這個價錢啦,可能對球會對基斯都有好處。"

"好!" 結果我地下午回信俾費恩堡已同意了他們的價錢。

2005年10月15日
非聯賽南組第十場

Maidenhead United VS Newport County

經過一輪休息之後,一隊球員狀態果然好左。上半場佔盡優勢,24分鐘,拉姆辛右路突破,係邊線射門被龍門撲出不遠,羅賓遜執雞成功。不過仲未完,6分鐘後,湯美利臣傳交羅賓遜,後者以技術扭過兩名後衛面對龍門輕掃入網。上半場就此領先兩球。

下半場明顯比較沉悶,不過羅賓遜成功係被換走前完成帽子戲法。79分鐘,尼高斯被對方後衛拉跌,球證判罰12碼,本來應該尼高斯操刀,不過全部球員一致俾呢個機會羅賓遜,結果佢不負所托射成三比零。一場完美的勝利,表現好之餘又顯出佢地團隊精神。

Maidenhead(4-4-2): Harrison; White, Dawson, Cunningham, Burton; Rasmussen(Traynor 70", Grant, Tomlinson, Smyth(Hughes 70"; Nicholls, Robinson(Roberts 80"

Newport County(4-4-2): Pennock; Hiller, Jenkins, Bater, Jones; Bowen, Williams, Green, Draycott; W. O'Suillivan, Green

Final Score: Maidenhead 3-0 Newport County
MoM: Paul Robinson
賽後收到好消息,Weymouth終於第一次失分,作客被Hayes迫和1-1,我地同加利既距離拉近到四分。

另外羅賓遜接受希拉里訪問.............
2005年10月15日
原帖由 iTV 於 2005-10-15  17:30 PM 發表
Paul: hat-trick for the teammate

Hat-trick hero Paul Robinson admits he has to thank the teammate for giving him the chance to take the penalty before he was substituted.

The Magpies striker was the third-leading scorer in the Conference South, hitting 11 goals in nine matches. Asking how he felt by complete a hat-trick, he said his honour is not only for him.

" I have to thank them." said Robinson. " When we get a penalty I think it was Mark(Nicholls) to take it. "

"But I am pleased to see they let me to take this."

"They played really well and they created chance to me, so I don't think it is just for me."

"It's also for them."

講得好,保羅羅賓遜!

2005年10月17日
桑恩報告霍斯既進展非常理想,睇黎我要考慮下同佢傾合約了

聽日要同比琳達去參加同學會,所以我將聽日d工作交俾哥連做........

回復

扮好仔拒絕希拉里
回復

有食唔食,罪大惡極!
回復

文中提及的希拉里(Hilary O’Carroll)之相貌

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?會員申請

回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-11  16:10 發表
扮好仔拒絕希拉里

可能唔想咁快3p
回復

慾擒先縱
回復

英格蘭足總盃第四圈外圍賽抽籤結束,今次要作客非聯賽球隊Halifax,將會係場硬仗了。

2005年10月18日
"嘩!好靚呀!" 在眼前的是妝扮了的比琳達,真是絕世美人...........

"真係..." 比琳達自滿地笑了笑

"係呀!錫啖先.........." 我即刻想撲過去....

"行啦!色狼!"  激氣.................

同比琳達黎到一間特有特色的餐館.......經過侍應既帶路後,去到一間房

"你地訂既房就係度..........." 侍應同我地講後就轉身離去了

"丹尼爾、比琳達!好來冇見啦!" 一入到去就見到好多熟識的面孔!

"你地好呀!杜格拉斯、艾費德!" 我即時撲向杜格拉斯(Douglas Johnson)同艾費德(Alfred Stone)那裡,佢地兩個係我係學校其中兩個感情幾好既同學,我地即時談起以前好多往事。

"丹尼爾,聽講你做左球員領隊喎。" 突然有人講到我,我一看,原來係班長萊利(Roy Makay)。佢成日將自已當成某位效力緊德國班霸拜仁慕尼黑的荷蘭前鋒

"係呀!暫時都幾順利。"

"哼!不過都要輸俾我。" 原來加利都黎左,頭先一時發覺唔到..............

"下次一定贏到你!"

"估唔到當當Weymouth領隊都會咁清閒黎呢度?" 講野既當然係人都估到係比琳達了= =........

"你收聲啦!反正而家排第一,輕鬆下都唔怕。"

"不過你地好似岩岩先失左分.........."

"果場係球證問題啦!原本我地應該有幾個十二碼既,球證全部都唔俾......."

"原來係咁呀!"

"你地既對決我有睇呀,好精彩!" 突然插入我地說話的係祖爾(Joe John) ,佢可以話係個瘋狂球迷。佢曾經講過佢既戀人就係足球,可能好多人會覺得佢講大話,不過只要同佢相處過既都知此言非虛。

"係呀,丹尼爾隊波都幾有幹勁!" 一把口甜舌滑的聲音,係維奧拉(Viola Cooke) 。佢係比琳達既志友。雖然佢都幾靚,不過冇乜男仔會鍾意佢,因為唔少追佢既男仔都全部都係佢既"淫威"下壯烈犧牲了。所以之後冇人再敢去做"烈士"了。聽到佢講"幹勁",我內心都震一震。

"你呀!唔好成日向男仔放電啦!" 出聲既係希拉(Sheila Dickson)。唔好睇佢好似好柔弱咁,佢係全學校最打得既人,尤其是佢經常欺壓我地男仔。當佢甜甜向你微笑時,就表示你已"燃起殺機"了,所以最好盡快逃走,不過根據紀錄冇一個男仔可以幸免,所以最好唔好攪佢。大家一定覺得佢d咁既女仔冇人要,你地估得大半岩。的確幾乎全部男仔都係驚佢,不過竟然有個人會暗戀佢,就係我身邊既艾費德。我極度懷疑佢係被虐狂

"而且呀,人地已經有比琳達了。" 巴納比(Barnby Lewis) 用曖昧的語氣對我說。講真我同佢唔多熟的,不過只知佢好鍾意收集"新聞"(亦都可以話緋聞),然後唱到全校都知= =(當年加利鍾意比琳達就係佢獨家爆出來的)。不過奇怪既係我覺得我之前唔知係邊度見過佢...........

"係囉!估唔到你呢個小子咁掂!" 杜格拉斯附和著。我同比琳達即刻成為佢地話題啦,我好尷尬呀,比琳達又只係面紅紅咁低著頭。我有種想即刻離開這裡的衝動。

"係啦!巴納比,點解你又唔帶你女友黎呀!你又話有機會介紹俾我地識既........" 萊利興奮地問道。

" 呀.....佢...佢冇時間黎呀..." 見佢戰戰競競咁,明眼人都知一定有唔妥....呢個時候,我開始諗番起d野"女朋友...女朋友,呀!女朋友!我記得我係邊度見過佢啦!" 不過呢個時候唔適合講出黎,所以我冇出到聲。

個同學會接近一個下午,除左係餐館食飯我地仲去左好多地方玩。由於我地都鍾意足球,所以去既都係球場同球隊精品店之類。之後仲講左大家既聯絡電話同地址,以後都可以隨時聯絡。

係臨解散前,我偷偷地同巴納比傾計。

"喂,你係咪俾你女友飛左?"

"呀...呀....."見到佢幾乎被我嚇死個樣,即係係啦= =.........

"我見到你被你女飛個樣= =,嘿嘿嘿,聽日頭條新聞." 哈哈哈,終於輪到我黎一招"以毒攻毒"啦,感覺真爽............

"求...求下你呀丹尼爾大人,唔好講出去............." 佢認輸了.......

"哈哈哈,好啦!我應承你..........."

"多謝你!"

"不過我要你請我食自助餐作掩口費!"

"呃............." 有"痛腳"俾我捉住佢唔可以唔應承了,感覺真爽。呵呵呵呵呵!(天音:好邪惡...)

2005年10月19日
我正式投入番工作,哥連報告俾我聽尋日Cambridge開價£21,000收購韋特,我同樣地叫價£50,000。另外基斯同意了費恩堡的合約,正式離開了我們。唉,真係可惜...........

下午我仲係度準備三日後的足總盃時,干拿突然搵我..........

"有咩事呢?"

"領隊,我想知道係你眼中我有冇可能有正選。"

唉我都估到佢想問呢d " 干拿,你要明白。多遜同根寧咸暫時係我心目中既必然之選,你要努力爭取機會。"

不過似乎佢唔多滿意我既答案。"領隊,我覺得我已經加倍努力,不過都冇用。我同特度爾都有同樣諗法。"

"咁你應該耐心等機會............"

"的確,特度爾都話願意等,不過佢仲後生,可以慢慢等。不過我已經36歲了,已經冇咁多時間等。"我無言了,的確佢講得有道理..........

"我而家只想繼續踢正選,領隊,如果你覺得我係度冇能力爭正選,你可唔可以俾我離隊。"

講真岩岩先失去了基斯,我唔想咁快又失去干拿,不過既然佢已經表明去意了,咁我無謂留佢了。"好啦!我考慮下啦!"

"多謝領隊!我出番去先啦!"

跟住我即刻搵桑恩睇下霍斯既情況,佢已經開始可以跑步了,不過仲要兩個月先可以全面復操。而佢暫時亦冇可能係體測上過關,所以我仍然唔同佢傾住,不過佢已成了我必簽目標了。

2005年10月20日
同主席們傾左一輪後,我地決定將干拿掛牌,並將價錢標為£2,000。打探到Carshalton好似好有興趣。

2005年10月22日
英格蘭足總盃第四圈外圍賽

Halifax Town VS Maidenhead United

今場可以打和絕對要多謝夏利遜,佢既神勇表現令我地成功保持到不失球。全場我地都俾Halifax壓住黎踢,而且對方錄得接近20次射門,不過全部都過唔到呢位前利物浦門將。呢場未能分勝負根據賽例需要重賽。

Halifax(4-4-2): Kennedy; Haslam, Atherton, Yates, Doughty; Midgley, Foster, Young, Jacobs; Killeen, Forrest

Maidenhead(4-4-2): Harrison; White, Dawson, Cunningham, Vurton; Barnett(Rasmussen 65", Grant, Tomlinson, Hughes(Smyth 65"; Nicholls(Roberts 81", Robinson

Final Score: Halifax 0-0 Maidenhead
MoM: Paul Harrison

重賽將在四日後即刻舉行,將返到我地主場進行,希望咁會對我地有利啦。

回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-11  04:23 PM 發表

回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-11  04:23 PM 發表

唔怪得啃唔落
回復

原帖由 ~~冬之子~~ 於 2006-2-11  08:44 PM 發表

唔怪得啃唔落
真係見到都掉頭走
回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-11  09:05 PM 發表
真係見到都掉頭走

請唔好亂講
佢梗係唔係我文中的希拉里啦
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-11  09:35 PM 發表

請唔好亂講
佢梗係唔係我文中的希拉里啦

你文中個位...咪即係呢位
回復