會員申請
搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: JohnTerry

我的領隊人生

加斯居尼
養兵千日 用在一時
回復

咦,我冇打fm06,而家球員都可以向球會approach?
回復

原帖由 ohcl 於 2006-2-15  04:41 PM 發表
咦,我冇打fm06,而家球員都可以向球會approach?

上集都有啦
回復

原帖由 AirKID 於 2006-2-15  01:39 AM 發表
加斯居尼
養兵千日 用在一時
叫埋麥臣黎一齊飲酒
回復

原帖由 Smithy 於 2006-2-15  04:58 PM 發表
叫埋麥臣黎一齊飲酒

回復

原帖由 歐石南 於 2006-2-15  04:46 PM 發表

上集都有啦
你講個經理人approach定個球員親自approach先
回復

2005年12月16日
原帖由 Maidenhead official Website 於 2006-12-16  08:13 PM 發表
Double swoop completed today

The club are pleased to announce that Paul Merson and Lee Kersey has joined the club today.

Both player has signed a two year cotract with us.

Paul Merson has been sacked by Walsall last week and he has attracted lots of clubs to chase his signature, and we are happy that we have beaten all the competition to have his service.

Manager Daniel Sanz admitted he was delight to sign a player like Merson's quality.

"Paul(Merson) is a creative midfielder with an eye for goal. He is well known for his set pieces and ability to change games. His vision and experience make him a valuable asset to the team. " said Daniel during the press conference to unveil the new signings.

Merson said that Paul Gascogine has done everything to persuade him to join and it was the key reason he decided to come here.

The two "Paul" will work together again

Next signing Lee Kersey has come from Farnborough in a fee about £2,000.

He had left us two months ago for £20,000, the club's highest selling price, because of the bust up between and the manager. But now he has apologised his reaction and decided to come back after an unsuccessful trail at Farnborough.

Lee at Farnborough

Daniel Sanz said he is happy for the Lee's return and fully believe he can make another success here.

"He is a player I like," said Daniel. " I am some arguments between him in the past but it has been resolved now. I'm in no doubt that he is a good player and I fully welcome him back with us."

好高興麥臣最後肯黎,相信加斯居尼落左唔少力,今晚要請佢食飯(飲酒)先得。基斯其實係睇費恩堡願意平賣加佢肯減薪加盟我先簽佢。兩位球員聽日正式返工。

新球員加盟資料
基斯(Lee Kersey)  21歲   英格蘭   D R—唔多特別講啦,自已睇第一頁介紹吧

麥臣(Paul Merson)  36歲   英格蘭   AM R/L/C F C—相信係球隊中級數最高的球員。創造型中場,不過今季將大部份時間踢前鋒。

2005年12月17日
"歡迎你返黎呀!"基斯回歸似乎好受球員期待,今日球員特登等佢返黎時歡迎佢。最開心既係韋特同費利,又係既佢地中學時就已經係朋友。

麥臣一黎到就同霍斯有講有笑,唔講都唔記得佢地以前係樸茨茅夫做過隊友。

不過兩位今日既比賽只能坐上觀眾席欣賞.....

FA Trophy 第一圈

Braintree Town VS Maidenhead United

今場比賽雖然贏了,不過我非常不滿球隊表現。全場俾人圍攻,我地只係靠一次把握機會—43分鐘紐文乘對方後防出錯射入—同埋羅馬利亞年青國腳費利既超卓表現,我地先成功保持一球勝局。

Braintree(4-4-2): Turner; Stevens, Wild, Quinton, Harrison; Taylor, Adams, Riddle, Rutherford; Revell, Thomas

Maidenhead(4-4-2): Farr; Stamp, Dugdale, White, Parsons; Barnett(Traynor 67", Wilson, Glynn, Cook(Hughes 67"; Newman, Roberts(Nicholls 80"

Final Score: Braintree 0-1 Maidenhead
MoM: Craig Farr

賽後我警告史譚普同佳尼表現,兩人都向我道歉。

2005年12月18日
哥連俾d快將完合約既球員名單我睇,大部份都係主要球員,要快d傾新約先得。

FA Trophy第二圈對手將係Sittingbourne,比賽將係1月14日進行。

2005年12月20日
桑恩報告韋恩昆尼同霍斯會係一星期內全面復操....

尼高斯同根寧咸今日續新約。

2005年12月21日
原帖由 Maidenhead official Website 於 2005-12-21  08:13 AM
Seven player sign new contract with us

Seven player has signed a contract extension with the club.

Tony Grant, Craig Farr, Paul Harrison, Paul Robinson, Kevin Dawson, Mark Rasmussen and Mark Smyth has all followed Mark and Daniel for committed his future to the club.

好!同所有重要球員傾成合約啦,仲有其它將會係今季完合約的短時間內都唔會傾住。

非聯賽南組第十八場

Yeading VS Maidenhead United

今日基斯第一場正選上陣。上半場表現平平,不過下半場起得非常好,49分鐘,保羅羅賓遜接應拉姆辛控定一掃入網,盡顯功架。不過第二場仲靚,76分鐘,入替的麥臣在中路過了兩名守衛,然後25碼一個"香蕉型"遠射直插入網。結果藉兩球贏波,今日順利贏波。

Yeading(4-4-2):Preddie; Wales, Protain, Behzadi, Saroya; Leach, Mapes, Brown, Morgan; Tomlin, Clarke

Maidenhead(4-4-2): Harrison; Kersey, Dawson, Cunningham, Burton; Rasmussen(Traynor 65", Grant, Tomlinson, Smyth(Hughes 65"; Nicholls(Merson 70", Robinson

Final Score: Yeading 0-2 Maidenhead
MoM: Paul Robinson

由於跟住26日要大戰Weymouth,賽前需要有充足準備,所以公眾假期都要麻煩球員返黎操練了。22同23日球會特別俾球員放假同家人慶祝聖誕。而球會的聖誕party亦定為Weymouth比賽後舉行。

今日返到屋企俾比琳達要求(其實可以話係威脅)要特別搵日陪佢過聖誕,講真係對Weymouth前我都冇心機,所以我決定同佢定12月27日了,反正對Weymouth之後下場比賽係1月2日先開始。

2005年12月24日
球員休息期結束,今日球員繼續加緊操練,佢地都知我對呢場比賽特別睇重,所以都唔敢鬆懈。

我係辦公室同哥連準備緊比賽時,有人求見.......

"入黎!"

我一睇,原來係基斯@@

"做咩呀基斯?"

"領隊.....領隊,請你俾我對Weymouth打正選...." 我其實都感覺到佢會咁講,講真呢個其實係我一大疑問,似終上次對賽表現有目共睹,韋特釘韋拿明顯比基斯出色............

佢見我心存疑問,即刻加句..."領隊,我只係想有次補過機會,我今次一定唔會再令你失望的....."

"唔........." 我拿起咖啡一邊飲,一邊諗呢個問題........

to be continued......

回復

原帖由 ohcl 於 2006-2-15  08:13 PM 發表
你講個經理人approach定個球員親自approach先

有時我會因應過程改變下故事情節
咁先有野寫架嘛
回復

麥臣仲咁勁
回復

唔好比機會佢啦~你會後悔
回復

原帖由 JohnTerry 於 2006-2-15  11:04 PM 發表

有時我會因應過程改變下故事情節
咁先有野寫架嘛

所以咪想問問囉
回復

我的領隊人生特別篇(2)之Boxing Day Special—非南組榜首大戰(上)

2005年12月25日
"聖誕快樂呀各位!" 相信今日出到街一定會聽到呢句說話,大部份屋企人都計劃左今日點興祝。係呢度先祝各位聖誕快樂!(天音:你遲唔遲d呀............)不過生處係生存係英國足球工作既我地黎講,呢日多數都係冇得玩。除非你隊波好似英冠既諾域治咁早已經係榜首領先十幾分,又或者好似英超球隊新特蘭咁早已經篤成降班,咁你就可能可以放心去玩。對於要搶分既球隊黎講,呢日根本冇得休息。而暫時排榜首既我地,聽日將面對以一分少於我地排第二既Weymouth,難道有人認為我地今日有心情玩?

今日我提早返到辦公室準備,仲記上仗我地輸3-5,我地今次絕對唔可以重蹈復轍。今次我吸取了上場輸波既教訓,加埋球隊現時既狀態,今次我目標止和咁簡單了,今次一定要贏。

加利既Weymouth比起開季狀態明顯遜色了,可能因為球員體力問題吧,不過佢地仍然係一支好恐怖既球隊。尤其佢地既攻擊力,我上次完全感受到那種壓迫感。所以呢幾日我地後防特別加操,希望將失球數字減到最少。

Weymouth既中場重心韋拿當然係我既心腹大患,上場佢既表現令人讚歎不已。佢果下"告魯夫轉身"我仲記得好清楚。今場係佢既告別賽,呢場之後佢就要離隊了,所以佢一定好落力踢埋呢場比賽。積臣既起跳亦係另一個問題,連根寧咸都頂唔贏佢。佢地暫時既神射手班拿特我反而唔多擔心,上次多遜成功緊釘佢,不過呢場都算係佢既告別賽(佢將會係借用合約完時加盟韋根),多遜都係小心d好。

不過奇怪既係佢地一直都未有增兵,我睇落佢地班底唔係太足,可能加利對自已隊波好有信心掛。不過唔增兵反而導致佢地表現差左。

我同哥連一直研究緊呢場比賽,論球員實力我地比較輸蝕,不過論狀態我地絕對係佢地之上。

"韋拿絕對要多加人手緊釘........."

"咁啦,放棄右路側擊,擺多個防守球員係度,將主要攻擊集中在左路......."

"唔.........不過問題係..................邊個專釘韋拿?"

呢個問題一直困擾左我好來,尋日基斯要求我俾佢打正選,我諗左好來都只係答左佢 "我考慮下先啦!"。其實情理上我應該俾韋特踢,不過如果唔俾個機會基斯好似好唔信任佢咁,似終佢都已經回頭是岸,我照計應該俾佢出.......................

"哥連,你有咩睇法?"

"我都係覺得出韋特好d,起碼佢証明得到佢係成功既。"

"唔...........不過咁就抹殺基斯呢個機會.....呢個可能係佢最後機會了....."

"佢岩岩先踢番正式比賽,而家即刻要釘韋拿,加埋佢本身同韋拿既恩怨,對佢負擔可能好大喎......"

"咁又係......." 講左好來,似終未有定案,我決定叫韋特入黎講下........

"領隊,搵我有咩事呢?"

"韋特,聽日場比賽你點睇?"

"我諗我地應該贏到。球員狀態好,信心又夠。" 果然佢係樂觀既人.........

"咁你又點睇韋拿,你上次面對過佢,應該對佢有一定印象?"

"佢真係好恐怖,速度高而且技術上盛........."

"咁你仲有冇信心釘佢?"

見佢有d猶疑,不過奇怪在佢唔似冇信心......"領隊,我係有信心既,不過..........."

"不過咩呢?"

"我....我希望你聽日可以俾基斯踢正選........"

"嘎!" 唔係掛,佢竟然想讓位俾人........"點解呢?"

"領隊,我以前就同基斯熟,所以我好明白佢。佢今次返黎証明佢好有決心改過,我從來未見過佢咁落力的,我希望你俾呢次機會佢....."

咁既然已經表態,睇黎我唔洗煩了....."我明白了。韋特,難得你咁明白事理,我好高興。"

"多謝你領隊,我返出去了..."

之後我即刻出去同球員告知聽日既出場名單同戰術,基斯就在正選右後衛之列........

"基斯,睇你了。唔好再令我地失望....."

"我知道啦!"

"努力呀基斯!"  "加油呀.........." 球員們紛紛支持佢,希望佢聽日冇問題啦。

係我做完所有事務準備走時,主席突然黎同我講話球會想送部車俾我做聖誕禮物。我係有車牌既,不過由於金錢問題一直冇買過部自已專用既車,其實我一直想要部車,既然佢地送囉,我唔好意思拒絕人既,呵呵呵呵..............

"咁多謝你先啦!主席!"

"唔洗客氣,當慰勞下你囉!我地好滿意你現時既表現........."

"多謝主席....."

夜晚諗住返到屋企食比琳達既聖誕晚餐,不過返到屋企竟然見到曉高....

"曉高,點解你會黎既?"

"哈哈,諗住同你興祝聖誕嘛......."

"估唔到聖誕正日你咁得閒,你唔係應該有好多女仔約既咩?"

"唉,我就係想避開佢地.........."

"你呀........有咁多靚女係你面前都唔識珍惜,應該去馬搶番兩、三個嘛。"

"我冇你咁好色= =............"

"天下男人皆好色嘛,俾著係我一定搵多一、兩個........."

"搵多一、兩個!?"

"呃......." 竟然係比琳達,佢似乎聽到頭先我講既野

"搵多d咩?" 佢語氣明顯帶有諷刺成份....

"冇野呀冇野呀!哈哈哈,係咪呀曉高?"

"我乜都唔知呀..."  死人曉高,咁都唔幫下兄弟........

比琳達無力地瞪了我一眼............

"喂阿哥,食得飯啦.." 哇!估唔到艾達都黎左,佢真係愈睇愈靚

"你返黎啦丹尼爾,我同你女友熟好晚飯啦,快d黎試下........."

呵呵果然係高級餐廳既千金,煮既食物都特別好味。人又靚又煮得一手好菜,將來肯定係好太太,呵呵呵呵呵..........

"喂喂,丹尼爾....." 艾達竟然主動同我講野.........

"咩事?"

"我面係咪有d野呀,點解你成日望住我既?"

"呃.........." 弊了。我見到曉高一個像在發惡的表情,好似叫我唔好攪佢個妹。不過呢個都唔係最厲害,最恐怖係比琳達對我既笑容,今晚實"家法事侯"了= =..................

晚飯最後以一種非常尷尬既情況下食完,只有天真的艾達感受唔到果種氣氛....今晚我唔敢入睡房,我知實出事的.........

"快d入黎啦,丹尼爾......" 嘎!佢有透視眼架=.=,知道我係出面......

"哈哈哈,你好呀....." 要恭敬........不過似乎冇用..........

佢而家擺出了一個好誘人既姿勢,只穿著吊身超短裙既佢輕躺在床上,雖然呢個動作能令全部男士為之心動,不過佢既表情話俾我聽,佢準備下"死刑"了= =.........

結果我俾佢"享受"到半夜先有得訓........................

2005年12月26日
"咦!你好似冇咩精神喎,冇事呀嘛........"

"呀!我冇野,哥連你唔需要擔心......" 哈哈尋日俾人狂玩完點可能有精神...............

"出球場架啦,要集中精神........"

非聯賽南組第十九場

Maidenhead United VS Weymouth

今場比賽既入座率係咁多場主場比賽以來最高的,所有球迷都等待緊呢場非南組榜首大戰既上演。今次輪到我地呢邊做東道主,面對住數以百計我地呢邊既球迷,我忽然感到有點緊張.......佢地難得係拆禮物日抽空黎同我地打氣,我唔可以辜負佢地..............

"丹尼爾.........."

"係你呀加利............"

"今次俾我見識下你榜首既實力......"

"好!"

此時雙方球員已經由通道出黎,計分版都顯示出雙方陣容。今次Weymouth陣容同上次冇分別,而我地就排出一個較保守的陣式,將較防守型的巴列特踢右中多d回後幫手釘韋拿。

雙方出場陣容:
Weymouth(3-4-3): 利爾巴列特; 包特, 禾特文, 奧尼爾; 佩斯亞, 克捷臣, 卡尼, 韋拿; 班拿特, 華尼, 積臣

Maidenhead(4-4-2): 夏利遜; 基斯, 多遜, 根寧咸, 般頓; 巴列特, 格蘭, 湯美利臣, 麥克史密夫; 尼高斯, 保羅羅賓遜

我見到球員們個個都鬥志十足,我相信今場一定可以贏。

球證已經準備好,比賽隨時開始.................

to be continued......
回復

韋特讓個正選俾基斯都有
又多個艾達
回復

咁搞法遲早虧
回復

原帖由 灰袍聖徒 於 2006-2-16  09:51 AM 發表
咁搞法遲早虧
死刑
回復

點解間球會咁多錢
回復

原帖由 灰袍聖徒 於 2006-2-16  09:51 AM 發表
咁搞法遲早虧

回復

對新城堡果時會唔會好似足小咁出十幾二十回架
回復

原帖由 joekjen 於 2006-2-16  08:47 PM 發表
對新城堡果時會唔會好似足小咁出十幾二十回架

羅賓遜同舒利亞d恩怨對白都起碼夠寫5回
回復

原帖由 天才守門員 於 2006-2-16  09:44 PM 發表

羅賓遜同舒利亞d恩怨對白都起碼夠寫5回

仲有兩兄弟對鬥
你眼望我眼都可以望一兩回
回復